Ο Δήμος διαλύει τη δεξαμενή καυσίμων στο Κυμάσι


Ο Δήμος διαλύει τη δεξαμενή καυσίμων στο Κυμάσι Μαντουδίου


και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπολοίπων

Τον καθαρισμό, τη διάλυση και την εκποίηση της παλιάς δεξαμενής καυσίμων που βρίσκεται σε Δημοτικό Χώρο στη παραλία Κυμάσι Μαντουδίου, αποφάσισε Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2012, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού.Η δεξαμενή, μία από τις 6 που βρίσκονται στο Κυμάσι, κατάλοιπο της δραστηριότητας του πρώην συγκροτήματος Σκαλιστήρη, είναι ανενεργή για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί εστία αισθητικής ρύπανσης και κινδύνου για  πολίτες και λουόμενους.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος προχώρησε στη διερεύνηση της διαδικασίας καθαρισμού – διάλυσης – εκποίησης και επισημάνθηκε ότι η όλη επιχείρηση είναι εξαιρετικά λεπτή διαδικασία. Προαπαιτείται ο έλεγχος και ο καθαρισμός της δεξαμενής από τα υπόλοιπα – κατάλοιπα καυσίμων, η περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων, και η παρουσία τεχνικού ασφαλείας αφού υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης κατά την διάλυση της δεξαμενής, με σοβαρές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον όσο και σε ανθρώπινη ζωή. Η όλη διαδικασία θα γίνει από πιστοποιημένη εταιρία έπειτα από διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στη  ΒΙΟΜΑΓΝ για την επικείμενη διάλυση της δεξαμενής και την καταστροφή του παλαιού φράχτη και ταυτόχρονα ζήτησε από τους αρμόδιους της Εταιρείας, να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε ανάλογη κίνηση.

Έτσι, μετά από χρόνια συζητήσεων και τριβών για τις δεξαμενές στο Κυμάσι, ο νέος Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας δρομολογεί την απομάκρυνση της δεξαμενής που βρίσκεται στα όρια του δημοτικού οικοπέδου και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων δεξαμενών, ιδιοκτησίας ΒΙΟΜΑΓΝ.

Η όλη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και δείχνει τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος. Ταυτόχρονα, αφήνει έκθετους τους ελάχιστους, που με διαδικτυακές κραυγές, υπερβολές και συκοφαντίες, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κάνοντας φθηνή μικροπολιτική με την υπόθεση των δεξαμενών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ


ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
Σχόλια

 1. Αλλα ελεγες το Γεναρη στο δημοτικο συμβουλιο Ψαρρε. Ευτυχως που εστω και αργα, μετα απο 5 χρονια, ανακαλυψατε οτι ειναι αισθητικη ρυπανση για την περιοχή και προπαντων οτι ειστε υπερανω μικροπολιτικης και δεν φοβαστε τα εξωδικα. Γινονται και θαυματα

  Ποιος θα πληρωσει τα εξοδα διαλυσης δεν μας ειπατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελπίζω ο δήμαρχος στην επιστολή του προς την ΒΙΟΜΑΓΝ να ήταν ευγενικός και να μην τους εκνεύρισε. Μπορεί αύριο μεθαύριο αν ανοίξει η εταιρεία να μην σας αφήσει να διαλέγετε ποιους φουκαράδες θα προσλαβαίνει.

  Είμαστε σοβαροί ο δήμαρχος "ζήτησε" από τον καταπατητή αν έχει την ευχαρίστηση να κάνει το ίδιο;. Μου φαίνεται κάποιοι δεν πήραν ακόμη σύνταξη από το Σκαλιστήρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρέ βρέ αμηχανία τα παιδιά! Ούτε στο σακί, ούτε στο σακόδεμα... Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους (δεξαμενές) οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια λύσις ( για μικροπολιτική και απωθημένα).
  Υ.Γ.1
  Για όσους δεν ...θυμούνται ο κ. Ψαρρός είναι Δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο μόλις 1 χρόνο και έδωσε λύση σε ένα πόβλημα που απασχολεί το Μαντούδι εδώ και 20 χρόνια
  Υ.Γ. 2 Γ
  Για ρωτήστε στο Μαντούδι και για τα ... παιδιά αλλά και για το Δήμαρχο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αμηχανία!!!
  Ο πληρης ξεφτυλισμός του δημάρχου που οι προτεραιότητες του ξεκαθαρα είναι να μην επιβαρυνθεί και ενοχληθεί η ΒΙΟΜΑΓΝ. Προτιμα να επιβαρυνει οικονομικα το δήμο για να μην τον κλεισουν μεσα για παραβαση καθηκοντος (εξωδικο του Κηρεα) παρα να κανει αυτο που λεει ο νομος για τους καταπατητες. Οπως λεει και η ΒΙΟΜΑΓΝ ειπαμε ειμαστε χαμηλου επιπεδου αλλα δεν ειμαστε και ηλιθιοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοιτάξτε να σας γίνει το πάθημα μάθημα και αφήστε τις παχιές κουβέντες περί φθηνής μικροπολιτικής. Εκτίθεστε περισσότερο στα μάτια του κόσμου όταν προσπαθείτε να εμφανίσετε το μαύρο άσπρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.