Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ: Η ύπαρξη του δεύτερου προϋποθέτει την επιβίωση του πρώτου
ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    Η δημοσιονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας συνδέεται  και με μια άλλη κρίση , τη περιβαλλοντική , για την οποία θα σταθούμε με αφορμή δύο παγκόσμιες ημέρες .


   Σήμερα ( 21/3) είναι η παγκόσμια ημέρα του δάσους , αύριο (22/3) του νερού . Η  ύπαρξη  του δεύτερου προϋποθέτει την επιβίωση  του   πρώτου . Η επάρκεια και των δύο απαιτεί ορθολογική διαχείριση .


    Απαραίτητη η λήψη μέτρων σωστής διαχείρισης του νερού , όμως το πρόβλημα της

λειψυδρίας θα γιγαντώνεται όσο δεν προστατεύεται επαρκώς το δασικό οικοσύστημα της χώρας μας .


     Είναι  γνωστή η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία που προσφέρουν τα δασικού χαρακτήρα εδάφη , δεν είναι άμεσα αντιληπτή η συμβολή τους στη ρύθμιση της δίαιτας των νερών . Γι  αυτό και η διαχείρισή τους πρέπει να αποτρέπει κάθε απόπειρα συρρίκνωσής τους , είτε με αλλαγές χρήσης , είτε με πυρκαγιές .


     Η υπεράντληση και αλόγιστη χρήση του νερού στη χώρα μας δημιουργεί συχνά προβλήματα επάρκειας  όχι μόνο στον αγροτικό χώρο αλλά και στον αστικό . Γι  αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη εξορθολογιγμού των χρήσεων όλων των υδάτινων πόρων .


      Όλα αυτά για να υπηρετηθούν απαιτείται πολιτική βούληση που δεν υπάρχει , πόσο μάλλον όταν την ευθύνη τους έχει  ένας πολιτικός , ο κ. Παπακωνσταντίνου , που η ως τώρα θητεία του  στο  περιβάλλον  στάθηκε αρκετή για να  χαρακτηριστεί   πιο ολέθρια ακόμη κι από αυτή  του στην οικονομία .


     Εκείνα που  τόσα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν ούτε και με συνταγματικές αναθεωρήσεις να κάνουν  αυτός τα « κατάφερε »  με απλές διοικητικές πράξεις και μάλιστα με τη χρήση αλλεπάλληλων  « μαθητικών» σημειωμάτων.


                                           ΧΑΛΚΙΔΑ   21/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.