Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ανάγκη για οργανωμένα πάρκινγκ και σημείων στάθμευσης δίτροχωνJIMMYS για την Β.Ε.
 

Καλό το μέτρο κολονάκια και η προσπάθεια αποσυμφόρησης του κέντρου, αλλά χωρίς σωστή μελέτη, αφού στην πράξη έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα! Αποτελέσματα όπως: τώρα τα οχήματα σταθμεύουν δίπλα στα κολονάκια και όχι δίπλα στο πεζοδρόμιο... άχρηστη και ανεκμετάλλευτη η απόσταση κολονάκια - πεζοδρόμιο στην κεντρική πλατεία... τα μεγαλύτερα

οχήματα τα ποδοπατούν... οι καταστηματάρχες τα ξηλώνουν... διπλοπαρκαρισμένα τετράτροχα σε όλους στους γύρο δρόμους... έλλειψη θέσεων παρκαρίσματος για δίτροχα... όλα αυτά σε συνδυασμό με έλλειψη αστυνόμευσης και δημοτικής αστυνομίας... (βλέπε ανάρτηση "χάος το κέντρο της Ιστιαίας").Όταν προσπαθείς να αποσυμφορήσεις το κέντρο και να διώξεις τα σταθμευμένα οχήματα, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις το που θα τα πας... δηλαδή οργανωμένους χώρους στάθμευσης μεγαλύτερης δύναμης με εύκολη πρόσβαση από και προς αυτούς για οχήματα και πεζούς. Ένα τέτοιο πάρκινγκ (πάρκινγκ περισσότερο στα λόγια και λιγότερο αποτελεσματικό στην πράξη) είναι ο χώρος στην γωνία των οδών Όθωνος και Βαλτετσίου.
Η οδός Βαλτετσίου είναι ο μόνος δρόμος που ενώνει άμεσα το κέντρο με τον χώρο σταθμεύσεως, είναι εξαιρετικά στενή οδός διπλής κυκλοφορίας και οι οδηγοί πρέπει να επιδεικνύονται σε σλάλομ ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα όταν την διασχίζουν! Εξίσου διπλής κυκλοφορίας είναι και η Όθωνος με σταθμευμένα οχήματα και στις δυο πλευρές της!
Εντός του πάρκινγκ το απόλυτο μπάχαλο! τάπητας ή ασφαλτόστρωση ανύπαρκτη, διαγράμμιση διαδρόμων και θέσεων ανύπαρκτη, σήμανση ανύπαρκτη, φωτισμός ανύπαρκτος, μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα... Ένας χώρος που θα μπορούσε με σωστή οργάνωση να φιλοξενήσει τα διπλάσια οχήματα από αυτά που φιλοξενεί έως τώρα. Ένας αντίστοιχος χώρος - δημοτικό πάρκινγκ είχε διατεθεί στους δημότες στην περιοχή Πάνω Πλάτανος, ιδιοκτησίας της εκκλησίας που τώρα περιφράχθηκε και χρησιμοποιείτε μόνο από αυτή, άσχετα αν το μέτρο κολονάκια έχει επεκταθεί έως εκεί.
Το να "καθαρίσει" το κέντρο και να "βρωμίσουν" οι γύρω δρόμοι δεν είναι λύση... Μην ξεχνάμε τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων... Είναι ανάγκη οι σωστοί και οργανωμένοι χώροι στάθμευσης γύρο από το κέντρο αλλά και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίτροχων εντός του κέντρου, το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης, οι ποδηλατόδρομοι. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε όλοι από την νοοτροπία "καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε". Μια νοοτροπία που η συνεχόμενη άνοδος των καύσιμων αναγκαστικά θα μας την αποβάλει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.