Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάγκη για οργανωμένα πάρκινγκ και σημείων στάθμευσης δίτροχωνJIMMYS για την Β.Ε.
 

Καλό το μέτρο κολονάκια και η προσπάθεια αποσυμφόρησης του κέντρου, αλλά χωρίς σωστή μελέτη, αφού στην πράξη έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα! Αποτελέσματα όπως: τώρα τα οχήματα σταθμεύουν δίπλα στα κολονάκια και όχι δίπλα στο πεζοδρόμιο... άχρηστη και ανεκμετάλλευτη η απόσταση κολονάκια - πεζοδρόμιο στην κεντρική πλατεία... τα μεγαλύτερα

οχήματα τα ποδοπατούν... οι καταστηματάρχες τα ξηλώνουν... διπλοπαρκαρισμένα τετράτροχα σε όλους στους γύρο δρόμους... έλλειψη θέσεων παρκαρίσματος για δίτροχα... όλα αυτά σε συνδυασμό με έλλειψη αστυνόμευσης και δημοτικής αστυνομίας... (βλέπε ανάρτηση "χάος το κέντρο της Ιστιαίας").Όταν προσπαθείς να αποσυμφορήσεις το κέντρο και να διώξεις τα σταθμευμένα οχήματα, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις το που θα τα πας... δηλαδή οργανωμένους χώρους στάθμευσης μεγαλύτερης δύναμης με εύκολη πρόσβαση από και προς αυτούς για οχήματα και πεζούς. Ένα τέτοιο πάρκινγκ (πάρκινγκ περισσότερο στα λόγια και λιγότερο αποτελεσματικό στην πράξη) είναι ο χώρος στην γωνία των οδών Όθωνος και Βαλτετσίου.
Η οδός Βαλτετσίου είναι ο μόνος δρόμος που ενώνει άμεσα το κέντρο με τον χώρο σταθμεύσεως, είναι εξαιρετικά στενή οδός διπλής κυκλοφορίας και οι οδηγοί πρέπει να επιδεικνύονται σε σλάλομ ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα όταν την διασχίζουν! Εξίσου διπλής κυκλοφορίας είναι και η Όθωνος με σταθμευμένα οχήματα και στις δυο πλευρές της!
Εντός του πάρκινγκ το απόλυτο μπάχαλο! τάπητας ή ασφαλτόστρωση ανύπαρκτη, διαγράμμιση διαδρόμων και θέσεων ανύπαρκτη, σήμανση ανύπαρκτη, φωτισμός ανύπαρκτος, μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα... Ένας χώρος που θα μπορούσε με σωστή οργάνωση να φιλοξενήσει τα διπλάσια οχήματα από αυτά που φιλοξενεί έως τώρα. Ένας αντίστοιχος χώρος - δημοτικό πάρκινγκ είχε διατεθεί στους δημότες στην περιοχή Πάνω Πλάτανος, ιδιοκτησίας της εκκλησίας που τώρα περιφράχθηκε και χρησιμοποιείτε μόνο από αυτή, άσχετα αν το μέτρο κολονάκια έχει επεκταθεί έως εκεί.
Το να "καθαρίσει" το κέντρο και να "βρωμίσουν" οι γύρω δρόμοι δεν είναι λύση... Μην ξεχνάμε τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων... Είναι ανάγκη οι σωστοί και οργανωμένοι χώροι στάθμευσης γύρο από το κέντρο αλλά και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίτροχων εντός του κέντρου, το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης, οι ποδηλατόδρομοι. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε όλοι από την νοοτροπία "καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε". Μια νοοτροπία που η συνεχόμενη άνοδος των καύσιμων αναγκαστικά θα μας την αποβάλει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …