Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θάλασσες και παραλίες δεν είναι κτήμα κανενός!

JIMMYS για την Β.Ε.
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας συνεδρίασε προκειμένου να μειωθεί το ενοίκιο παραλίας του Club Med, έπειτα από απαίτηση του, κατά 20%. Μεταφραζόμενο σε χρήμα αυτό, σημαίνει 12.000 ευρώ αντί 14.000 ευρώ που ήταν το ενοίκιο έως τώρα. Η θετική απόφαση υπερψηφίστηκε και μάλιστα με ισχυρισμό μερικών ότι έπρεπε να γίνει μείωση του ενοικίου γιατί η

επιχείρηση δίνει δουλειά σε κόσμο! Δηλαδή για 2.000 ευρώ το Club Med θα έκλεινε και θα απέλυε τους εργαζομένους; Κάποιοι άλλοι καταψήφισαν την απόφαση συγκρίνοντας το Club Med με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως και να έχει, ο δήμος προκειμένου να έχει έσοδα, θα ενοικίαζε και την ταράτσα της δημαρχίας να γίνει roof garden cafe! Άλλοι είναι οι έξυπνοι δήμοι που διαθέτουν ανάλογες δημοτικές επιχειρήσεις, π.χ. οργανωμένο δημοτικό αναψυκτήριο σε παραλία ελεύθερη για όλους.

Αναρωτιέμαι, πήγε κανείς από όλους αυτούς του Δ.Σ. καλοκαίρι στην παραλία του Club Med να δει τι πραγματικά συμβαίνει; Η παραλία έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως, έχει κλειστεί και από της δυο πλευρές, φυλάσσετε από σεκιούριτι αποτρέποντας να πλησιάζει κανείς πέρα των εσωτερικών λουόμενων της επιχείρησης. Εγώ γνωρίζω ότι θάλασσες και ακτές δεν ιδιωτικοποιούνται, δε ανήκουν και δεν εκμεταλλεύονται από κανέναν, όλοι έχουμε δικαίωμα να τις χαιρόμαστε και να έχουμε πρόσβαση σε αυτές! Αξίζει να σημειωθεί ότι, η παραλία του Club Med είναι από τις καλύτερες λόγο της γεωγραφικής του θέσης. Αμμώδεις μεταξένια παραλία με καταγάλανα νερά.

Γενικότερα, στον βωμό του χρήματος και με την εύνοια δήμων, έχουν ιδιωτικοποιηθεί οι περισσότερες καλές παραλίες στην Β. Εύβοια. Παντού ξαπλώστρες που ενοικιάζονται αδρά, πανάκριβοι καφέδες από τα καταστήματα και καντίνες με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και συντήρησης. Χαρακτηριστικά, φέτος στο Πευκί η τιμή του καφέ ξεπέρασε τα 3,5 ευρώ! στις ξαπλώστρες πέρα του ενοικίου τους. Ξαπλώστρες που είχαν κατακλείσει - καταπατήσει όλοι την κεντρική παραλία, από την μια πλευρά στην άλλη, μόνο για πελάτες των καταστημάτων. Σε μια οικογένεια με ένα παιδί, δεν της φθάνει το μεροκάματο για ένα μπανάκι μιας ώρας! Αν πεινάσει κιόλας... Αν δεν έχεις χρήματα ψάξε για καμιά απόμερη και ανεκμετάλλευτη πετρώδες παραλία, κάνοντας τον Ταρζάν για μια δροσερή βουτιά! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …