Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι έφηβοι ξεδίνουν με το blogging

JIMMYS για την Β.Ε
Το να διατηρεί ένας έφηβος blog φαίνεται να βοηθά να αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα, αναφέρει νέα έρευνα. Η έρευνα περιέλαβε 161 μαθητές, 124 κορίτσια και 37 αγόρια, μέσης ηλικίας 15 ετών, που είχαν άγχος και δυσφορία σε κοινωνικά πλαίσια. Όλοι είχαν δυσκολία να κάνουν φίλους ή στις σχέσεις τους με τους υπάρχοντες φίλους.


Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 6 ομάδες. 4 έγραφαν σε blog, μια κρατούσε ημερολόγιο για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και μια δεν έκανε τίποτα. Δυο από τις ομάδες με τα blogs έγραφαν για τα κοινωνικά τους προβλήματα και μια ομάδα είχε «ανοιχτές» τις αναρτήσεις σε σχόλια. Οι 2 άλλες ομάδες των blogs ήταν ελεύθερες να γράψουν για οποιοδήποτε θέμα και μια από αυτές επίσης είχε 'ανοιχτές' τις αναρτήσεις για σχόλια. Όλες οι ομάδες που διατηρούσαν blogs αναρτούσαν μηνύματα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για 10 εβδομάδες.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την αυτοεκτίμηση, τις καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες και τη συμπεριφορά των νέων πριν, αμέσως μετά και 2 μήνες μετά το πείραμα που διήρκεσε 10 εβδομάδες.


Οι έφηβοι στις ομάδες των blogs παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην αυτοεκτίμηση, το άγχος σε κοινωνικές περιστάσεις, τη συναισθηματική δυσφορία και τον αριθμό των θετικών κοινωνικών συμπεριφορών σε σύγκριση με εφήβους που έγραφαν ημερολόγιο ή τίποτα. Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις παρατηρήθηκαν σε εφήβους από τους οποίους ζήτησαν οι ερευνητές να γράφουν για τα προβλήματα της κοινωνικής τους ζωής και των οποίων τα blogs ήταν «ανοιχτά» σε σχόλια, σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Psychological Services.


Ο ερευνητής, Meyran Boniel-Nissim, από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι το γράψιμο σε ημερολόγιο και άλλες μορφές γραψίματος αποτελούν σημαντικό τρόπο απελευθέρωσης της δυσφορίας και βελτιώνουν τη διάθεση. Οι έφηβοι βρίσκονται online, έτσι το γράψιμο σε blog διευκολύνει την ελεύθερη έκφραση και την εύκολη επικοινωνία με άλλους. Επειδή περισσότερα κορίτσια από αγόρια έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι ερευνητές δήλωσαν ότι μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εστιάσει στο φύλο.
JIMMYS για την Β.Ε.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …