Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου: «Επικίνδυνοι» οι σχεδιασμοί κατάργησης εναπομεινάντων Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Να σταματήσει ο σχεδιασμός, που φημολογείται, ότι προωθείται για την κατάργηση και των εναπομεινάντων Δημοσίων Υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, καθώς οι αποφάσεις συγχώνευσης ή και κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών υποβαθμίζουν τους Δήμους και καταδικάζουν την περιφέρεια σε οικονομικό μαρασμό, προκαλώντας επιπλέον  προβλήματα στους κατοίκους, οι οποίοι για να κάνουν τις συναλλαγές τους θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία.


Ο Σίμος Κεδίκογλου έφερε το θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λίμνης, των Ειρηνοδικείων Λίμνης και Αγίας Άννας, καθώς και των δύο πυροσβεστικών κλιμακίων της Λίμνης και του Μαντουδίου, δεν έχει λογική εξήγηση και καμία σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής υπαίθρου, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη οι δυσκολίες και το κόστος μετακίνησης χιλιομέτρων σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Επίσης, επισημαίνεται, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος, αντίθετα το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Ο βουλευτής ζητά να απαντήσουν, εάν μπορούν να  πείσουν τους πολίτες, ότι δεν είναι απαραίτητα τα Ειρηνοδικεία στην περιοχή τους και γιατί πρέπει για μία απλή υπόθεση να μεταβούν στη Χαλκίδα διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, όπως και στο ερώτημα: ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος στην περίπτωση, που δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση σε περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς εξαιτίας της κατάργησης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …