Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:Γιατί δεν διευκολύνετε τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να τακτοποιήσουν τα ακίνητα;
Η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με αρ. πρωτ. 392 / 20-01-12 θα συζητηθεί την Πέμπτη 26-01-2012 στις 9:30 το πρωί. Η συνεδρίαση μεταδίδεται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: Γιατί δεν διευκολύνετε τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να τακτοποιήσουν τα ακίνητα και παράλληλα να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία;   
Με το Νόμο 4030 του 2011 προβλέπονται ρυθμίσεις σχετικά με καταβολή προστίμων, καθώς και με τον τρόπο υπολογισμού τους, που στοχεύουν στην τακτοποίηση αυθαιρέτων. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε και από τη ΝΔ το περασμένο Σεπτέμβριο με δεδομένο ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, με την παράλληλη είσπραξη απαραίτητων για το κράτος εσόδων.

Πρακτικά όμως,  οι ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου καθιστούν αδύνατη την τακτοποίηση αυθαιρέτων από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών (μόνο 10% έχει προσέλθει) και συνεπώς και την είσπραξη εσόδων στα κρατικά ταμεία.

Η δε οικονομική κατάσταση έχει χειροτερεύσει από τη ψήφιση του νόμου και ως εκ τούτου δυσχεραίνεται περαιτέρω η δυνατότητα των ιδιοκτητών να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα τους. 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1.    Με δεδομένο ότι το κράτος έχει ανάγκη την διευθέτηση των σχετικών εκκρεμοτήτων για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, γιατί δεν υιοθετείται μία έκπτωση στις εφάπαξ πληρωμές (30-40%) ή εναλλακτικά μία αύξηση των δόσεων από 36 σε 60, προκειμένου να προσέλθουν για ρύθμιση οι ιδιοκτήτες και να εισπράξει το κράτος;
2.    Πέραν του ότι στον υπολογισμό της τιμής ζώνης συνυπολογίζονται κλιμακοστάσια, σπίτια σκύλων και πάσης φύσης βοηθητικοί χώροι, καθορίζοντας ένα πλαστά υψηλότατο μέγεθος επιφάνειας, οι τιμές ανά τετραγωνικό που έχουν καθοριστεί είναι και αυτές αποτρεπτικές στο να προβεί κάποιος για ρύθμιση. Γιατί δεν γίνεται ένας εξορθολογισμός τόσο των τετραγωνικών που υπολογίζονται, όσο και της υπολογιζόμενης τιμής;  

                           

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …