Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιώργος Μαρίνος: Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου.

Επανερχόμαστε για το πρόβλημα του Ειρηνοδικείου της Καρύστου για να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση των μαζικών φορέων και των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Καρύστου.
Η απάντηση του Υπουργείου, με ημερομηνία 20-12-2011, σε σχετική αναφορά, που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, εμμένει σε πολύ γενικά κριτήρια και συνεχίζει να μην παίρνει υπόψη την πραγματικότητα της περιοχής και τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν καταθέσει επανειλημμένα ο δήμος, οι μαζικοί φορείς, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι της Καρύστου που βιώνουν το πρόβλημα.
Η κατάληψη του Ειρηνοδικείου που έκαναν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, αλλά και οι εκατοντάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από κατοίκους της περιοχής δείχνει το μέγεθος των αντιδράσεων που είναι φανερό πως θα κλιμακωθούν την επόμενη περίοδο.


Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως το Ειρηνοδικείου Καρύστου δεν είναι ανενεργό, ούτε υπολειτουργεί.  Η δικαστηριακή ύλη είναι σημαντική και η γεωγραφική ιδιαιτερότητα επιβάλλει τη λειτουργία του.
Τονίζουμε ξανά πως το Ειρηνοδικείο Καρύστου λειτουργεί πριν το 1940 και εκδίδει κάθε χρόνο εκατοντάδες αποφάσεις για διάφορά θέματα.
Το Ειρηνοδικείο καλύπτει όλη την περιοχή της Ν. Εύβοιας έως τα απομονωμένα χωριά του Κάβο Ντόρο. Σε κάθε περίπτωση η κατάργηση του θα επιφέρει από ταλαιπωρία έως και αδυναμία για τη διεκπεραίωση των διαφόρων υποθέσεων των κατοίκων και επαγγελματιών.
Η απόσταση για το Αλιβέρι και την Κύμη, που βρίσκονται τα κοντινότερα Ειρηνοδικεία, είναι από 80 έως 110 χιλιόμετρα από την Κάρυστο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για τους κατοίκους των χωριών του Κάβο Ντόρο. Η επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου και η ελλιπής συγκοινωνία κάνουν τη μετακίνηση ακόμα πιο χρονοβόρα, με αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης προσέλευσης για την εκδίκαση των υποθέσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος (μετακίνησης και άλλα δικαστικά έξοδα) γίνεται απαγορευτικό για τους κατοίκους της περιοχής.

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Καρύστου.

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Γκιόκας

Θανάσης Παφίλης


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …