Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου για τη νέα κατάσταση σχετικά με τις καισαρικές τομές και τον φυσιολογικό τοκετό

Ο βουλευτής είχε προωθήσει την ερώτηση και στο Υπουργείο Υγείας, από το οποίο αναμένει την απάντησή του σχετικά με τη λήψη μέτρων που θα μειώσουν το αυξημένο ποσοστό τοκετών με καισαρική τομή που παρατηρείται στην Ελλάδα, όταν δεν επιβάλλονται από λόγους υγείας, δεδομένου ότι επιβαρύνουν, εκτός από την Υγεία των μητέρων σε κάποιες περιπτώσεις, και το ΕΣΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σημαντικά περισσότερο.
Το δε Υπουργείο Εργασίας εξηγεί σχετικά:
«Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί καλύπτουν δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης στις ασφαλισμένες τους, σε περίπτωση τοκετού (φυσιολογικού ή με καισαρική τομή) στα κρατικά νοσοκομεία του ΕΣΥ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την αριθ. Υ4α/οικ.85649/27-7-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια και Ημερήσιο Νοσήλιο στο ΕΣΥ» με την οποία καθιερώθηκε, από 1-10-2011, νέα τιμολόγηση

«Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων» σε τιμές πακέτο με βάση τη μέση διάρκεια νοσηλείας, ανά κατηγορία ασθένειας για τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και επανακαθορίζεται το Ημερήσιο Νοσήλιο κατά τομέα νοσηλείας.
    Ειδικότερα και όσον αφορά το νοσήλιο στην περίπτωση τοκετού, αυτό καθορίζεται ως εξής :
    α) για φυσιολογικό τοκετό, σε 872 € για 3 ημέρες νοσηλείας,
    β) για φυσιολογικό τοκετό με επέμβαση στο χειρουργείο χωρίς σοβαρές επιπλοκές-παθήσεις, σε 1175 € για 3 ημέρες νοσηλείας,
    γ) για φυσιολογικό τοκετό με επέμβαση στο χειρουργείο με σοβαρές επιπλοκές – παθήσεις, σε 1743 € για 4 ημέρες νοσηλείας,
    δ) για τοκετό με καισαρική τομή και χωρίς σοβαρές επιπλοκές-παθήσεις 1541 € για 4 ημέρες νοσηλείας
    ε) για τοκετό με καισαρική τομή με σοβαρές επιπλοκές-παθήσεις 2171 € για 7 ημέρες νοσηλείας.

    Όταν η νοσηλεία υπερβαίνει τις προαναφερόμενες ημέρες, τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τη δαπάνη για τις πρόσθετες ημέρες νοσηλείας σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ4α/οικ.1320/10-2-1998 (Β,99) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και με βάση την αναπροσαρμογή του ημερήσιου ενοποιημένου κλειστού νοσηλίου της αριθ. ΚΥΑ Υ4α/οικ.85649/27-7-2011 και στο πλαίσιο της νοσοκομειακής περίθαλψης.»


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …