Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ:Να μην περάσουν οι Ιαματικές Πηγές στους Δήμους

Προς όλους τους εργαζόμενους της Βόρειας Εύβοιας
Σχετικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει να περάσουν οι Ιαματικές Πήγες στους Δήμους και την τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου που προβάλλει τη θέση αυτή.
Η ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους της περιοχής για τις θέσεις της.
Οι Ιαματικές πηγές και η υποδομή που παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου δεν μπορούν να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια. Ο λαός έχει δικαίωμα και το κράτος υποχρέωση να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν και με την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Από αυτή τη σκοπιά εκφράζουμε την αντίθεση μας στη διάταξη να περάσουν οι ιαματικές πηγές στους δήμους και στην τροπολογία της ΝΔ για τις Ιαματικές πηγές Αιδηψού που υποβαθμίζονται τόσα χρόνια και με δική της ευθύνη.


Πρώτο, όπως είναι γνωστό, οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις, λειτουργούν με ιδιωτικά, επιχειρηματικά κριτήρια με στόχο το κέρδος και η κατάσταση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και το δικαίωμα του λαού για δωρεάν υπηρεσίες και στον τομέα χρησιμοποίησης των ιαματικών λουτρών.
Δεύτερο, το πέρασμα των ιαματικών πηγών στους δήμους ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους, όπως έχει γίνει και με άλλες υπηρεσίες.
Τρίτο, αποτελεί πρόκληση, οι πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που έχουν εγκληματική ευθύνη για τη πτώχευση των λαϊκών οικογενειών, την επιβολή των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που περιορίζουν δραματικά τη λαϊκή δυνατότητα για την χρησιμοποίηση των ιαματικών λουτρών και την ξεκούραση, οι πολιτικές δυνάμεις που καταστρέφουν τις μικρές επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού, να μιλούν υποκριτικά για τα λαϊκά συμφέροντα και την ανάπτυξη της Β. Εύβοιας που την καταδίκασαν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Αποτελεί πρόκληση οι πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, που καταδίκασαν του δήμους σε άθλια οικονομική κατάσταση και τους μετέτρεψαν σε επιχειρήσεις να προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια του λαού, με παραπλανητικές κινήσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, να καταδικάσουν την τρικομματική κυβέρνηση που δουλεύει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών του.

Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις και να συμβάλλουν να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, για να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού, να γίνουν λαϊκή περιουσία οι πηγές του πλούτου, να είναι δωρεάν το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που αφορούν τα ιαματικά λουτρά.


16.01.2012                                                   Η ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …