ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ:Να μην περάσουν οι Ιαματικές Πηγές στους Δήμους

Προς όλους τους εργαζόμενους της Βόρειας Εύβοιας
Σχετικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει να περάσουν οι Ιαματικές Πήγες στους Δήμους και την τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου που προβάλλει τη θέση αυτή.
Η ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους της περιοχής για τις θέσεις της.
Οι Ιαματικές πηγές και η υποδομή που παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου δεν μπορούν να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια. Ο λαός έχει δικαίωμα και το κράτος υποχρέωση να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν και με την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Από αυτή τη σκοπιά εκφράζουμε την αντίθεση μας στη διάταξη να περάσουν οι ιαματικές πηγές στους δήμους και στην τροπολογία της ΝΔ για τις Ιαματικές πηγές Αιδηψού που υποβαθμίζονται τόσα χρόνια και με δική της ευθύνη.


Πρώτο, όπως είναι γνωστό, οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις, λειτουργούν με ιδιωτικά, επιχειρηματικά κριτήρια με στόχο το κέρδος και η κατάσταση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και το δικαίωμα του λαού για δωρεάν υπηρεσίες και στον τομέα χρησιμοποίησης των ιαματικών λουτρών.
Δεύτερο, το πέρασμα των ιαματικών πηγών στους δήμους ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους, όπως έχει γίνει και με άλλες υπηρεσίες.
Τρίτο, αποτελεί πρόκληση, οι πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που έχουν εγκληματική ευθύνη για τη πτώχευση των λαϊκών οικογενειών, την επιβολή των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που περιορίζουν δραματικά τη λαϊκή δυνατότητα για την χρησιμοποίηση των ιαματικών λουτρών και την ξεκούραση, οι πολιτικές δυνάμεις που καταστρέφουν τις μικρές επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού, να μιλούν υποκριτικά για τα λαϊκά συμφέροντα και την ανάπτυξη της Β. Εύβοιας που την καταδίκασαν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Αποτελεί πρόκληση οι πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, που καταδίκασαν του δήμους σε άθλια οικονομική κατάσταση και τους μετέτρεψαν σε επιχειρήσεις να προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια του λαού, με παραπλανητικές κινήσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, να καταδικάσουν την τρικομματική κυβέρνηση που δουλεύει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών του.

Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις και να συμβάλλουν να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, για να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού, να γίνουν λαϊκή περιουσία οι πηγές του πλούτου, να είναι δωρεάν το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που αφορούν τα ιαματικά λουτρά.


16.01.2012                                                   Η ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ

Σχόλια