Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την τροποποίηση απόφασης αύξησης τιμολογίων της ΔΕΗ για αγροτική χρήση ζητά η Περιφέρεια

Την τροποποίηση της απόφασης αύξησης τιμολογίων της ΔΕΗ για αγροτική χρήση ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Όπως πολύ καλά κι’ εσείς γνωρίζετε  η οικονομική κρίση και οι οδυνηρές συνέπειές της στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο έχουν επιδράσει σε εξαιρετικό βαθμό  και στην πρωτογενή παραγωγή.
Είναι προφανές ότι οι πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από τη γενικευμένη κρίση είναι ισχυρές ,με  σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος , όπως εκτιμάται  και από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.


 Κατά συνέπεια κάθε μέτρο που λαμβάνεται για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας της χώρας μας, θα πρέπει να αποτρέπει περαιτέρω επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου κόστους  στις εισροές του αγροτικού τομέα και κατ’ επέκταση του κόστους αγροτικής  παραγωγής, γεγονός που πλήττει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων  και ιδιαίτερα των εξαγόμενων, που αποτελούν σχεδόν μοναδική διέξοδο για την  ανάδειξη του καλαθιού  αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας μας και την επιβίωση του  αγροτικού της τομέα.

Η πρόσφατη αναγγελία  της αύξησης των αγροτικών τιμολογίων  της ΔΕΗ , που ανέρχεται για το 2012 σε 11,9% περίπου, σε συνάρτηση με την κατά 6% αύξηση του 2011, απειλεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο κάθε αγροτική δραστηριότητα, αφού κάθε αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά βασικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και φυσικά οδηγεί στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, σε μια στιγμή που όλοι μας προσβλέπουμε στην ενίσχυση του ρόλου του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας.

Κατόπιν αυτών είναι επιτακτική η ανάγκη να  γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση της σχετικής απόφασης που αφορά τις αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια, ενώ θα πρέπει να  εξετάζεται κάθε ενέργεια που θα ελαχιστοποιεί τις δαπάνες εισροών στη γεωργία, για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.


                                                         
                                                            Με ιδιαίτερη τιμή


                                                               Σταμάτης Καπελέρης
                                                               Αντιπεριφερειάρχης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …