Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παλινωδίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας
  Ιωάννης Λιονάκης 


Ύστερα από τις πρόσφατες παλινωδίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπου άλλα ζητούσε στο διοικητικό συμβούλιο από το σώμα και άλλα προέκυψαν ως ενέργειες και αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής (Βλ. Πρόσληψη Εδικού συνεργάτη) ζητήσαμε αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης της 28-12-2011 πριν την επικύρωσή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο…


Η άρνηση του κ Προέδρου να επικυρώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην αμέσως επόμενη, καθώς και:


α)ο ισχυρισμός του ότι η απουσία ολόκληρης της τοποθέτησης του κυρίου Γεροντίτη

αλλά και άλλοι διάλογοι γύρω από το θέμα πρόσληψης του ειδικού συνεργάτη οφειλόταν στο ‘ότι ήταν κλειστό το μικρόφωνό του,


β)η απαίτησή του  οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου να προσέρχονται  στο Επιμελητήριο όπου μόνο εκεί μπορούν να αναγνώσουν τα πρακτικά για να λάβουν γνώση, (κάποιοι πρέπει να διανύσουν πάνω από 200 χιλιόμετρα για να το κάνουν αυτό ερχόμενοι από την Ιστιαία) αφού αρνούνται να τους δώσουν αντίγραφα μιας δημόσιας συνεδρίασης ενός οργάνου όπου έχουν εκλεγεί!!!! και


γ)η κατά παράβαση του νόμου άρνηση διάθεσης δημοσίων εγγράφων…


Δεν είναι πλέον συμπεριφορές που μας εκπλήσσουν στον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Πρόεδρος.


Τα αναφέρουμε για την ενημέρωση των μελών του Ε.Β.Ε. Εύβοιας γνωστοποιώντας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για διαφάνεια και σωστή διαχείριση των εισφορών του.


Αυτό όμως που διευκρινίζουμε πως πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε είναι η συνέχιση λειτουργίας του Επιμελητηρίου με έλλειμμα δημοκρατίας  και σεβασμού της παρουσίας των ανθρώπων που οι έμποροι και επαγγελματίες της Εύβοιας ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν.


Θεωρούμε αδιανόητο –ακόμη και για τον κύριο Σίμωση- να αγνοεί δώδεκα υπογραφές εκλεγμένων επιμελητηριακών συμβούλων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού (όπως η ανάγκη μείωσης των οικονομικών εισφορών των μελών ) και να αρνείται να εισαχθούν προς συζήτηση στο Διοικητικό συμβούλιο….


Δεν αντιλαμβανόμαστε πως ερμηνεύει τον κανονισμό λειτουργίας του  Επιμελητηρίου που ο ίδιος μοίρασε στην πρώτη συνεδρίαση και αναφέρει ρητά: «Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, μπορούν κατ’ εξαίρεση να συζητηθούν μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού συμβουλίου, αν είναι παρόντα όλα τα αιρετά μέλη και συμφωνούν για τη συζήτησή τους, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας…» αυτά για τα εκτός ημερησίας διατάξεως και συνεχίζει « όσα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης δεν συζητηθούν, παραπέμπονται για συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ως θέματα της ημερήσιας διάταξης»….


Αυτό σύμφωνα με την ερμηνεία της αυτού μεγαλειότητας του Προέδρου μεταφράζεται ως γεγονός που σημαίνει ότι μόνο η εξοχότητά του έχει δικαίωμα να εισάγει θέματα προς συζήτηση και κανένας άλλος εκλεγμένος επιμελητηριακός σύμβουλος….


Είναι φανερό ότι σύμφωνα με τον κύριο πρόεδρο από κάποια παρανόηση του νομοθέτη δεν ορίστηκε ως μονομελής η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου.


Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι σεβόμενοι την ψήφο των εμπόρων και επαγγελματιών που μας εμπιστεύθηκαν αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει το Επιμελητήριο σε προσωπική του υπόθεση…


Αναφορικά με τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» «δεν κατάφερα να γίνω ούτε φίλος του ούτε καν αντίπαλος του αλλά εξελίχθηκα στο μεγαλύτερό του Εχθρό», επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στον κ. Πρόεδρο ότι ο μεγαλύτερός του εχθρός είναι ο εαυτός του!!!!
                                                           Με τιμή


                                                   Ιωάννης Λιονάκης 


--

Για την Βόρεια Εύβοια

http://voriaevia.blogspot.com/

Πάνος Βασιλόπουλος

Λίμνη Ευβοίας 34005


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …