Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσα,  συνάδελφε ωρομίσθιε,  αναπληρωτή,  άνεργε εκπαιδευτικέ
   
Βιώνουμε άμεσα και καθημερινά την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) με τις «ευλογίες» της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Επίθεση  που απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ. Απανωτά νέα φορολογικά, αντιασφαλιστικά μέτρα, χαράτσια και μειώσεις μισθών που οδηγούν στην εξαθλίωση μας. Έχουν καταργηθεί οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ο κατώτατος μισθός, ενώ η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και της ανάλογης μισθολογικής εξέλιξης εφαρμόζεται ήδη σε εμάς τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους.


    Εμείς οι συμβασιούχοι στην εκπαίδευση έχουμε ήδη πάρει μια γεύση όταν ήμασταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν έχουμε πάρει δώρο Χριστουγέννων και χωρίς μάλιστα κανένας να διασφαλίζει ότι από δω και πέρα θα πληρωνόμαστε κανονικά. Ετοιμάζεται νέα κατακόρυφη μείωση των μισθών και των αναπληρωτών – ωρομισθίων, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου. Αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κανείς από εμάς δεν ξέρει αν θα δουλεύει την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Δεν τα λέμε αυτά, που άλλωστε τα γνωρίζεις πολύ καλά, για να σου μαυρίσουμε τη διάθεση, για να σε τρομοκρατήσουμε. Η λύση δεν είναι η υποταγή όπως θέλει το «μαύρο μέτωπο».  Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία δείχνουν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα σε όλους μας. Βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.
    Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες δεν είναι ανίκητοι. Το απέδειξε και η ανάκληση της απόλυσης από το ιδιωτικό σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή» του συναδέλφου Νίκου Βουρδουμπά, προέδρου του κλαδικού σωματείου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας». Ο συνάδελφος απολύθηκε επειδή αντέδρασε έμπρακτα στο νέο μισθολόγιο που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της μαύρης συγκυβέρνησης. Η οργανωμένη συλλογική μάχη που δόθηκε από το ταξικό σωματείο του «Βύρωνα», συνολικά από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχε τελικά ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόλυσης, κάτι που αποτελεί μια σημαντική νίκη ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών στον κλάδο και παρακαταθήκη για το μέλλον.
    Συντονίζουμε το βήμα μας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τις μόνες που στέκονται δίπλα μας χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Διεκδικούμε:

    Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος, που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία .
    Καμία καθυστέρηση πληρωμής στους συμβασιούχους  (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι)
    Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους συμβασιούχους από την στιγμή που πιάνουν δουλειά.
    Κατάργηση του πολυνόμου και του νέου μισθολογίου. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.
    Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
    Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
    Ουσιαστική προστασία των ανέργων εκπαιδευτικών.

 Στις 17 Γενάρη  6.30 μμ
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην  Πλατεία Αγοράς

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …