Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεσηκώνονται τα Συνδικάτα στην Ευρώπη !Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου ΚούβαρηΗ πολιτική της μονόπλευρης δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωζώνη με αυτόματες κυρώσεις στις χώρες-παραβάτες, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε Σύνοδο τη Δευτέρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες, έχει ξεσηκώσει τους Ευρωπαίους πολίτες και μεταξύ άλλων τα Συνδικάτα των εργαζομένων.

Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες την ημέρα της υπογραφής

της νέας συνθήκης.

Όπως επισημαίνεται η γερμανικού τύπου νέα συνθήκη στην ουσία θα οδηγήσει στο οριστικό ξήλωμα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

Κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων θα σκοντάφτει στο εξής στις περιοριστικές διατάξεις της νέας συνθήκης και στην αδυναμία των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής πολλές κυβερνήσεις, όχι μόνο χωρών που βρίσκονται σε καθεστώς μνημονίου, αλλά και μεγαλύτερων, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας, βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στην Ισπανία η σκληρή λιτότητα των δυο προηγούμενων ετών οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία. Η χώρα από φέτος μπαίνει σε ύφεση που μπορεί να ξεπεράσει το 1,5%, με ανεργία στο 23,5% και για τους νέους κάτω των 25 ετών στο 50%.

Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός κ. Μάριο Μόντι ζητά θωράκιση της Ευρωζώνης, γιατί η χώρα του μπαίνει σε ύφεση, ενώ τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λήφθηκαν θα πάνε χαμένα αν το επιτόκιο δανεισμού συνεχίζει να κινείται στη ζώνη του 7%.

Στο μεταξύ, και ενόψει ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup (και) για το ελληνικό ζήτημα, απαιτείται από την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα στην << ευελιξία μισθών >> και στην περαιτέρω αποδιοργάνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της χώρας.

Η Ευρώπη βρίσκεται, πλέον, ενώπιον ενός γενικότερου ηθικού χάσματος και το γεγονός αυτό κάνει δικαίως τα εργατικά Συνδικάτα και τις κοινωνίες να αμφισβητούν ευθέως την ικανότητα και την αξιοπιστία των πολιτικών τους ελίτ να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Το κλείδωμα της νέας διακρατικής συνθήκης αναμένεται να επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και η τυπική υπογραφή της έχει προγραμματιστεί να γίνει στην επόμενη Σύνοδο κορυφής (1-2 Μαρτίου) !
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος