Βαγγέλης Αποστόλου: Το παραεμπόριο ανθεί και στην Εύβοια
                 
    Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης δεν αντανακλώνται μόνο στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων αλλά και σ΄ αυτό των ελεύθερων επαγγελματιών , με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον εμπορικό χώρο .
     Ειδικά στην Εύβοια η κατάσταση για το συγκεκριμένο κόσμο γίνεται ακόμη χειρότερη και από  έναν άλλο λόγο : Τη δράση του παράνομου εμπορίου τόσο των πλανοδίων όσο και των εμποροπανηγύρεων και κυρίως των λαϊκών αγορών , ο τζίρος του οποίου ξεπερνά το 30% του συνολικού όγκου της αγοράς .
     Δυστυχώς  οι έχοντες την υπευθυνότητα της σωστής λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων και των λαϊκών αγορών  «κατάφεραν» να τις μετατρέψουν  σε  παζάρια μαύρης αγοράς , πράγμα που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια απλή  επίσκεψη  στη Λαϊκή του Σαββάτου στη Χαλκίδα . Είναι χαρακτηριστικό ότι  για την αντιμετώπιση αυτής της παρανομίας έγιναν το 2011 ,σύμφωνα με  πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας ,14 επεμβάσεις και επιβλήθηκαν 11 πρόστιμα για παράνομη πώληση προϊόντων στις Λαϊκές !!!


     Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον εμπορικό κόσμο , που αναγκάζεται πλέον είτε να κλείσει την επιχείρησή του , είτε να αθετήσει ανειλημμένες  υποχρεώσεις του .
     Πολλά τα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση …θα σταθώ σε δύο :
  α) Ως πότε η Τοπική και κυρίως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα κάνουν στραβά μάτια στη παράνομη λειτουργία των πλανόδιων εμπόρων , που φτάνουν μέχρι του σημείου να στήνουν τα στέκια τους  ακόμη και μπροστά στα γραφεία τους ; Και
  β)Τι θα γίνει επιτέλους με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών , όπου οι αγρότες    
αποτελούν μειοψηφία,
αφού τα 2/3 της συμμετοχής καλύπτονται από εμπόρους  ειδών διατροφής , ένδυσης , υπόδησης και γενικότερα  όλων  των καταναλωτικών αναγκών;
      Η απάντηση στα παραπάνω είναι απλή : Απολύτως τίποτα γιατί η κατάσταση αυτή λειτουργεί αποδοτικά για τη βασική τους στόχευση , που είναι  η υπηρέτηση  της  εκλογικής και κομματική τους πελατείας .
     Γι΄ αυτό πρέπει πρωτίστως να απαντήσει ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος στο παρακάτω ερώτημα :
-    Γιατί  συνεχίζει  να ανέχεται την άναρχη αυτή κατάσταση , που έχει διαμορφωθεί στο παραεμπόριο και πλήττει κατά κύριο λόγο τον ίδιο ;
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρεί κι  άλλους τρόπους αντίδρασης .


Σχόλια