Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια "βόμβα" πάνω από τα κεφάλια μικρών παιδιώνJIMMYS για την Β.Ε


Μόνο με βόμβα που κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί μοιάζει ο μεγάλος μετασχηματιστής διανομής την ΔΕΗ (εκρηγνυόμενος ΚΑΙ με την βούλα του κατασκευαστή) πάνω από τα κεφάλια μικρών παιδιών του παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου "το φεγγαράκι" στην Ιστιαία. Ο επικίνδυνος μετασχηματιστής με την "κόλαση" καλωδίων βρίσκετε στο πεζοδρόμιο δίπλα στην είσοδο της μονάδας και σε απόσταση αναπνοής από την αυλή της και τα παιδιά. Κίνδυνο διατρέχουν και εκατοντάδες μεγαλύτεροι μαθητές καθημερινά γιατί ο μετασχηματιστής βρίσκετε στο πεζοδρόμιο του δρόμου σχολεία - πλατεία αλλά και μαθητές των απέναντι και παρακείμενων φροντιστηρίων.
Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου.Δεν είναι ένας και δυο οι αντίστοιχοι μετασχηματιστές διανομής που έχουν εκραγεί στην Ιστιαία και στην ευρύτερη περιοχή μας, σκορπίζοντας καυτά λάδια και μέταλλο, αλλά και πολύ περισσότεροι πανελλαδικά. Περισσότερα για τους μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://voriaevia.blogspot.com/2011/08/blog-post_07.html


Αξίζει να σημειωθεί ότι είμαστε από τις μοναδικές τριτοκοσμικές χώρες που οι μετασχηματιστές διανομής, με βάρος τόνων, τοποθετούνται πατέντα σε κολόνες και όχι στο έδαφος σε ψηλά περιφραγμένο περιμετρικά και αποψιλωμένο χώρο για αποφυγή πυρκαγιάς όπως προστάζουν οι κανόνες ασφαλείας τους.


Καθημερινά επωμίζονται και περισσότερο φορτίο μιας και όταν είχαν τοποθετηθεί, θερμοσίφωνες , αιρ κοντίσιον, ηλ. κουζίνες, κτλ ήταν είδη πολυτελείας, είχαμε μικρότερη οικοδομησιμότητα και τα νοικοκυριά είχαν μικρότερες απαιτήσεις ισχύος. Για σωστή και τακτική συντήρηση τους ούτε λόγος... το δείχνει και η κατάσταση τους... αν συντηρούταν θα έσκαγαν;
Πρέπει να υπάρχει πρώτα η πρόληψη για να μην συμβεί το ατύχημα...

JIMMYS για την Β.Ε. (πτυχιούχος ηλ/γος - ηλ/κος)

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …