Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παράνομη υλοτομία (λαθροϋλοτομία)

JIMMYS για την Β.Ε.

Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανεργία είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό κατοίκων στη χρήση ξυλόσομπας και τζακιού.

Η κρίση οδηγεί στην αποψίλωση των δασών και στην παράνομη υλοτομία τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς, είτε για προσωπική χρήση είτε σε μεγαλύτερες ποσότητες για εμπορία. Σε τοπικό επίπεδο, είναι πολλές οι αναφορές - μαρτυρίες παράνομης υλοτόμισης που ποτέ δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο επίσημης καταγγελίας σε αρμόδιες αρχές. Παράλληλα το δάσος είναι αφύλακτο και έρμαιο στον καθένα... 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης  Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων  (Π.Ε.Δ.Δ.Υ), το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο που αφορούν  σε εκτεταμένα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, διακίνησης και εμπορίας καυσόξυλων, καθώς και την εμφανή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τα περιορίσει και να τα εξαλείψει.
Η παράνομη υλοτομία ανθεί σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη και στην Αθήνα, όπως λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) κ. Νικ. Μπόκαρης, οι δασικές υπηρεσίες δέχονται καταγγελίες για παράνομη κοπή δέντρων στην Πάρνηθα, τον Υμηττό ακόμη και στα πάρκα.
«Ένταση των προσπαθειών δασικών υπαλλήλων με συνεχείς ελέγχους και νυκτερινές περιπολίες, ειδικά στις περιοχές που παρατηρείται έντονη λαθροϋλοτόμηση» ζητεί με έγγραφό του ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, κ. Αντώνης Καλόγηρος.
Αφορμή για την παραπάνω κίνηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτέλεσε «η αύξηση των καταγγελιών το τελευταίο διάστημα για αύξηση της λαθροϋλοτόμησης και της παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων, σε όλη την περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και εντολή έδωσε και η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη».


Ο κ. Καλόγηρος στο έγγραφό του επισημαίνει τα παρακάτω: «Για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα, πρέπει στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων σας, να εντείνετε τις προσπάθειες με συνεχείς ελέγχους και νυκτερινές περιπολίες. Η πιθανή επίκληση της έλλειψης προσωπικού από ορισμένες δασικές υπηρεσίες δεν αναστέλλει την εκτέλεση των καθηκόντων της προστασίας των δασών, όταν μάλιστα στις δασικές υπηρεσίες τελευταία προστέθηκαν και υπάλληλοι από την πρώην Αγροφυλακή, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των υπηρετούντων δασικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη της προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων της περιοχής ευθύνης. Οι Δ/νσεις Δασών των Νομών να εποπτεύουν το έργο των Δασαρχείων, συνεισφέροντας σε μέσα και προσωπικό. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, οι Δ/νσεις Δασών των Νομών να μας αναφέρουν λεπτομερώς τα αποτελέσματα των γενομένων ελέγχων».
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος