Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ" Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά οι δαπάνες μένουν...JIMMYS για την Β.Ε.

Φαίνεται ότι δεν φθάνουν οι πισίνες των διαπλεκόμενων και κάποιοι θέλουν και άλλες για τους παχουλούς πισινούς τους. Αφού δημόσιο και καρεκλοκένταυροι δεν θέλουν την τεχνολογία και προτιμούν το όπλο μαζικής καταστροφής που λέγετε ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ τι το κουράζουμε; Παρακάτω θα σχολιάσω μερικά τμήματα από το άρθρο "ΗΧΟΣ, DATA ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..." από την σελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/16799) και θα καταλάβετε τι εννοώ.
«Πολυδιάσκεψη», «τηλεδιάσκεψη», «τηλεσυνεργασία», «video streaming»: Λέξεις άγνωστες σήμερα για το Δημόσιο, που ο νέος υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης και οι συνεργάτες του επιχειρούν να τις κάνουν καθημερινότητα στο ελληνικό κράτος σ' ένα διάστημα τριών ετών από σήμερα. Μέσο τους το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ο διάδοχος του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι που έχει στόχο να συνδέσει οκτώ φορές περισσότερα δημόσια κτίρια από τον προκάτοχό του (34.000, δηλαδή, σχεδόν το σύνολο των κτιρίων έναντι 4.500) όχι μόνο μέσω τηλεφώνου αλλά και μέσω προηγμένων υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και εικόνας.


Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τζωρτζάκης, ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της τεχνολογίας που άφησε πρόσφατα μία επιτυχημένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα για το υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την πολιτική ήταν μέσω της εταιρείας που ίδρυσε, της Forthnet, ένας από τους βασικούς πυλώνες στη λειτουργία του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι.
Οι λέξεις «Πολυδιάσκεψη», «τηλεδιάσκεψη», «τηλεσυνεργασία», «video streaming» γνωστές από το Σύζευξις 1, παρέμειναν άγνωστες σε αυτούς που απαρτίζουν το δημόσιο. Είναι καλύτερα δήμαρχος πράμα να πάρεις το κρατικό αυτοκίνητο και να πας με έξοδα του δήμου στην νομαρχία για διάσκεψη, να πιεις και το καφεδάκι σου στην παραλία Χαλκίδας πριν τα τσίπουρα στην Αρτάκη,  παρά να κάνεις τηλεδιάσκεψη από το πληκτικό γραφείο σου. Το κράτος πληρώνει...
Για τον κ. Τζωρτάκη ισχύει η παροιμία: Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Όχι πάντως σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες αλλά κομματόσκυλο(α) που δίνει (και δημιουργεί) δημόσια έργα στην ιδιωτική του εταιρία Forthnet.
Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ αποτελεί τυπικό έργο παροχής τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών μεγάλης έκτασης και κλίμακας και αναφέρεται-καλύπτει φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, οι ανάγκες των οποίων δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται περιλαμβάνοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας. Και ενώ το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι κάλυπτε το στενό δημόσιο τομέα, με την ένταξη σε αυτό 4.500 κτηρίων, έρχεται πλέον το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, προϋπολογισμού 640 εκατομμυρίων ευρώ, να καλύψει το κενό που υπάρχει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την ένταξη σε αυτό 34.000 κτηρίων, που αφορούν από δημοτικά κτήρια έως σχολεία κτλ. Πέραν αυτού, στοχεύσει στην αναβάθμιση του «προκατόχου» του, στην αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων υπηρεσιών, αλλά και στην παροχή νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.
640 είναι τα εκατομμυριάκια που μας περισσεύουν, σε εποχές κρίσης, και πρέπει να καταλήξουν στο γερμανικών συμφερόντων ΟΤΕ και στην ιδιωτική εταιρία Forthnet του κ. Τζωρτζάκη. (Η χρηματοδότηση του έργου προσδιορίζεται σε: 460 εκατ. ευρώ εθνικούς πόρους (τακτικός προϋπολογισμός) για τα 3ετή λειτουργικά έξοδα, 175 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση»)
Το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι αφορά στη διασύνδεση, όπως προαναφέρθηκε, 4.500 δημοσίων κτηρίων και καλύπτει υπουργεία, εφορείες, τελωνεία κ.λπ. Το έργο παραδόθηκε σε παραγωγική λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2006 και η διάρκειά του ήταν μέχρι 31/12/2009. Από τότε μέχρι σήμερα και για 6 συνεχόμενα χρόνια, αν χωρίς επίσημη ανάθεση - καθώς από 1-10-2010 οι σημερινοί ανάδοχοι ΟΤΕ και FORTHNET δεν καλύπτονται συμβατικά-, λειτουργεί κανονικά. Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι χαρακτηρίστηκε ως «σημαντικής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας» (ΦΕΚ 1878/Β/1-12-2010) και ακολούθως συστάθηκε διακομματική επιτροπή για τις διαδικασίες ανάθεσής του (Γ.Γ.Εμπ./Π1/2000/25-5-2011) προεδρεύοντος του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Τζωρτζάκη, για να καλυφθεί το χρονικό κενό από την 1η του 2010 και μέχρι την προκήρυξη του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά το δίκτυο.
Ξεχάσαμε ότι ποτέ δεν δούλεψε στην πράξη το Σύζευξις 1 και ότι σχεδόν κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν είχε της τεχνικές γνώσεις για αυτό; Ξεχάσαμε ότι σε μία προσπάθεια να μπει χαλινάρι στα έξοδα των υπηρεσιών του Δημοσίου για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, οι τότε αρμόδιοι υπουργοί υπενθύμισαν την ύπαρξη του δικτύου «Σύζευξις», χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην πράξη; Έως και διακομματική επιτροπή συστάθηκε για να ανατεθεί το έργο στην εταιρεία του ίδιου του υφυπουργού.
Με εγκύκλιό τους προς όλα τα υπουργεία και, πρακτικά, το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποδεικνύουν το προφανές. Αντί, δηλαδή, οι δημόσιες υπηρεσίες να πληρώνουν... χρυσά τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν έχουν παρά να συνδεθούν με το «Σύζευξις» και να κάνουν χρήση των ίδιων υπηρεσιών με σημαντικά χαμηλότερο κόστος ή ακόμα και δωρεάν. Σε μια προσπάθεια ελέγχου των εξόδων, οι δύο υπουργοί ζητούν από τους φορείς που έχουν ήδη συνδεθεί με το δίκτυο, αλλά παράλληλα έχουν και συνδρομές σε εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας, να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών να εξυπηρετείται από το «Σύζευξις».
Το ενδιαφέρον είναι πως εγκύκλιος με παρόμοιο περιεχόμενο είχε εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία τον Μάρτιο του 2009. Προφανώς, για να επανέρχεται το θέμα, οι υπηρεσίες σφύριξαν αδιάφορα ή μπορούμε να εικάσουμε και ότι η εγκύκλιος χάθηκε κάπου στον δρόμο. Αλλωστε, το «Σύζευξις» λίγο έλειψε να... κλείσει. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Ραγκούση στη Βουλή, παρατάθηκε στο παρά πέντε και για ένα χρόνο η λειτουργία του δικτύου, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δρομολογήσει εγκαίρως τις διαδικασίες για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου έχουν σήμερα ο ΟΤΕ και η Forthnet, που εξυπηρετούν συνολικά 4.600 εγκαταστάσεις του Δημοσίου. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=119223)
Η πραγματικότητα είναι ότι το Σύζευξις 1 έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την 31/12/2009 και από τότε παραμένει ασυντήρητο. Το ίδιο θα γίνει και με το Σύζευξις 2, οι ίδιοι δημόσιοι μη καταρτισμένοι υπάλληλοι είναι, το δημόσιο με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει να λειτουργεί, και τα περί εξοικονόμησης 150 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, που υπόσχεται ο κ. Τζωρτζάκης, τα ακούω φούμαρα. Σαν τεχνικός υπολογιστών και δικτύων διαθέτω ένα μικρό ιδιωτικό "Σύζευξις" διασυνδέοντας ασύρματα σημεία ενδιαφέροντος μου μέσα στην πόλη της Ιστιαίας. Το δίκτυο μου είναι στην νόμιμη μπάντα των 5,5Ghz και "βλέπω" και τους κόμβους του Σύζευξις που είναι στην ίδια μπάντα. Παλιότερα τους "έβλεπα" όλους, τώρα έχουν "πέσει" σχεδόν όλοι. Αν πέσει ένας κόμβος πέφτει και όλοι η δομή του ασυρμάτου δικτύου. Στο Σύζευξις ανήκουν οι κεραίες που όλοι βλέπουμε στην ταράτσα της δημαρχίας και των δημόσιων κτηρίων, ένα έργο που ο προηγούμενος δήμαρχος διέδωσε ότι είναι έργο δικό του και της δημαρχίας του φέρνοντας μας την τεχνολογία! Τέλος, όταν πρότεινα σε τότε αντιδήμαρχο να αναλάβω (εγκατάσταση και ισόβια συντήρηση) ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τα δημόσια σημεία (HotSpots) πρόσβασης ίντερνετ η απάντηση που πήρα ήταν "είναι αλλού ταγμένα..." και αλλού τα χρυσοπληρώσαμε και ας μην δουλεύουν τώρα...
Μια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει όταν δήμος και ιδιώτες συνεργάζονται για το καλό του τόπου παραμερίζοντας συμφέροντα μπορείτε να πάρετε εδώ: http://www.e-trikala.gr/Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …