Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Κε. Εισαγγελέα:


Ο Παναγιώτης Σφακιανός, κάτοικος Ιστιαίας με δημόσια διαθήκη του αριθ. 15343/6.5.1948 άφησε την ψιλή κυριότητα ολοκλήρου της ακινήτου περιουσίας του στο Γυμνάσιο Ιστιαίας και την επικαρπία στην σύζυγό του Μαριγούλα. Με τη διαθήκη όριζε διαχειριστική επιτροπή τη Σχολική Εφορεία, τον εκάστοτε Ειρηνοδίκη και τον πρόεδρο της

Κοινότητας Ιστιαίας και ότι η διαχείριση της περιουσίας θα γινόταν από κληροδότημα με την επωνυμία «Κληροδότημα Παναγιώτου Σφακιανού». Η Μαριγούλα Π. Σφακιανού απεβίωσε την 16.1. 1983.


Το Κληροδότημα αυτό 63(εξήντα τρία) χρόνια από τη διαθήκη και 29 (είκοσι εννέα) χρόνια από το θάνατο της επικαρπώτριας δεν έχει συσταθεί.


Την 10 Ιουλίου 2000, όντας βουλευτής, απέστειλα επιστολή στον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων στην οποία περιέγραφα την κατάσταση της περιουσίας όπως την είχα αντιληφθεί μέσα από επίσημα έγγραφα θέτοντας παραλλήλως και ερωτήματα. Στην επιστολή μου αυτή απάντηση δεν έλαβα.


Άλλες προσπάθειες που έγιναν από τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης αλλά και τη Διεύθυνση προσωπικού του Δήμου, δεν κατέστη δυνατόν να πείσουν τις Δημοτικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του «Κληροδοτήματος Παναγιώτου Σφακιανού».


Κάποια προσπάθεια φαίνεται να έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά δεν ετελεσφόρησε.


Η περιουσία του Διαθέτη είναι μεγάλης αξίας και είναι αναγκαίο και απαραίτητο το ταχύτερο να αξιοποιηθεί και ως ένδειξη τιμής και αναγνώριση της προσφοράς του διαθέτη αλλά και για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες και κατά τρόπον συνάδοντα προς τους σκοπούς του Διαθέτη.


Το οικόπεδο στην Αιδηψό είναι ίσως το μοναδικό που προσφέρεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή Σταθμού αυτοκινήτων , parking, τελείως απαραιτήτου σήμερα, η δε αγροτική περιουσία, χωράφια αρίστης παραγωγικότητας, για πιλοτικές καλλιέργειες εν όψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης καλλιεργειών καθώς και για ανθοκήπιο και δενδροκήπιο, για τη διάγνωση και διάδοση καλλιεργειών που ευδοκιμούν.


Η σημερινή κατάσταση και συμπεριφορά απέναντι στον Διαθέτη θεωρώ ότι επιβάλλει στον κάθε Δημότη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού να ενδιαφερθεί για την τύχη της βούλησής του, να επιδείξει τον σεβασμό μας στην προσφορά του. Η επιβολή αυτή είναι αυτονοήτως μεγαλύτερη για τους Δημότες που είχαν σχέση με τα Δημοτικά πράγματα ,κυρίως, αλλά και με τα Δημόσια. Ας σημειωθεί ότι η καθυστέρηση αξιοποίησης της βούλησης του Διαθέτη Παναγιώτη Σφακιανού προξενεί μεγάλη υλική ζημία, ηθική και πνευματική. Την πράξη του Παναγιώτη Σφακιανού οφείλομε να τιμήσουμε ως παράδειγμα.


Στη βάση όσων ανωτέρω περιεγράφησαν απευθύνω και υποβάλλω παράκληση σε σάς κ. Εισαγγελέα να κινήσετε τη διαδικασία, τις ενέργειες, για την προστασία του νόμου, προστασία της βούλησης του Διαθέτη, της κληρονομιάς και τη λειτουργία του Κληροδοτήματος. Αιτούμαι, σας ζητώ αν χρειάζεται, η προστασία του νόμου να καλύψει όλες τις γενόμενες ζημίες, καταπατήσεις και παραβάσεις που έχουν σημειωθεί, όπως ο νόμος ορίζει.


Σας επισυνάπτω αντίγραφο της επιστολής μου προς τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας κα Εθνικών Κληροδοτημάτων από 10 Ιουλίου 2000.


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται να παράσχει κάθε βοήθεια ή προστασία προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Με τιμή


Βασίλης ΚεδίκογλουΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …