Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεύκωμα - ημερολόγιο με μνήμες και τοπία από τον Τελεθριακό


Mε στόχο την ενίσχυση των αθλητικών δράσεών του ο Τελεθριακός Αθλητικός Σύλλογος εξέδωσε ένα ημερολόγιο – λεύκωμα 2012 με 24σέλιδο φωτογραφικό υλικό από παραδόσεις και καθημερινές ασχολίες στα χωριά του Τελεθρίου και κυρίως των Καματριάδων και των Γαλατσάδων. Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει και ανασκόπηση της ομάδας μπάσκετ του «Τελεθριακού». Το λεύκωμα αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια να καταγράψει τις ιστορικές μνήμες και τα παραδοσιακά δρώμενα του τόπου μας.


Περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες από πολιτιστικά δρώμενα & απλές καθημερινές δραστηριότητες του παρελθόντος καθώς και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του

Τελέθριου Όρους κυρίως των χωριών Καματριάδων & Γαλατσάδων που είναι και η έδρα του συλλόγου.


Το κόστος ανέρχεται στα 10 euro και διατίθεται από τους Στέφανο Παπανδρέου, Πρόεδρος Τελεθριακού τηλ. 6944864452  και τον Γραμματέα του Τελεθριακού Θεοδώρου Αντώνη τηλ. 6945848628.


Με την έκδοση 2 ημερολογίων 2012 (συνοπτικό-σπιράλ των 5 ευρώ και λεύκωμα των 10 ευρώ)  και την συνέχιση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της παιδικής και αντρικης ομάδας μπάσκετ ο Τελεθριακος  υποδέχεται το 2012. Η παιδική ομάδα έχει εισέλθει με επιτυχια στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος μπασκετ πραγματοποιώντας ελπιδοφόρες εμφανίσεις με ακαδημία, Σύλλα, Λειβανατες(ΚΥΝΟΣ) και Αταλάντη(Λοκρός). Τέλη Ιανουαρίου ρίχνεται στην μάχη και η αντρική ομάδα η οποία θα αγωνισθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα Γ´ κατηγορίας Αν. Στερεάς Ελλάδος. Το πρόγραμμα θα γίνει γνωστό στις αρχές της νέας χρονιάς και το σωματείο στοχεύει σε μια καλή πορεία ενισχυμένο με νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …