Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΠΕ: Ψευδές έγγραφο για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΒΙΠΕΑγαπητοί φίλοι,


 


Στις 21 Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Ουρανίας Παπανδρέου σχετικά με τη ΒΙΠΕ Μαντουδίου. Στην ερώτηση της απάντησε ο υφυπουργός κ. Σηφουνάκης.


 


(Δείτε το βίντεο: ή διαβάστε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο: http://eviatop.blogspot.com/2011/11/blog-post_7699.html)  


Στην απάντηση του ο κ. Σηφουνάκης υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας έχει πάρει απόφαση υπέρ της ΒΙΠΕ, σύμφωνα με το έγγραφο που του απέστειλε ο Δήμος Μαντουδίου με αρ. 12967/7-10-2011. 


Στη επόμενη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Νοεμβρίου 2011, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Λιαγκάκης ρώτησε τον Δήμαρχο σχετικά με το έγγραφο αυτό και ο Δήμαρχος απάντησε ότι η απόφαση πάρθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου (μέρα που είχε συζητηθεί το θέμα της ΒΙΠΕ) μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης και μάλιστα είπε με έντονο ύφος ότι γράφτηκε και στα πρακτικά.


 
(Δείτε το βίντεο:  στο σημείο 1:30)


 


Όμως, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της 22 Σεπτέμβρη 2011 που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου τέτοια απόφαση δεν υπάρχει: http://www.malian.gov.gr/attachments/article/408/2011%CE%94%CE%A3(247).doc


 


2011ΔΣ(247)

Επίσης, μπορείτε να δείτε το βίντεο: με τη συνέχεια της συνεδρίασης της 22/9 μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, όπου φαίνεται καθαρά ότι δεν υπήρξε καμιά ψηφοφορία για τη ΒΙΠΕ ούτε καν πρόταση απόφασης.
 


Επομένως, είτε ψεύδεται ο κ. Σηφουνάκης είτε ο Δήμος έστειλε ένα έγγραφο που πλαστογραφεί τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.


 


Αυτή δεν είναι η μόνη αντιδεοντολογική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε σε σύσκεψη χωρίς καμιά δημόσια ανακοίνωση, χωρίς πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους (παρά μόνο από ένα επιλεγμένο μέσο ενημέρωσης) και μόνο με προσωπικές προσκλήσεις των συμβούλων). Σε εκείνη τη σύσκεψη ο Δήμαρχος επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το τελικό της πόρισμα που δικαιώνει τους κατοίκους και για την καταγγελία που υπέβαλε η Ειδική Γραμματέας κ. Καραβασίλη σε βάρος του Δημάρχου κ. Ψαρρού για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Δεν μοίρασε ως όφειλε το έγγραφο της Καραβασίλη και επιτέθηκε σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους, κατηγορώντας τους ότι δημιουργούν ένταση και ότι ενθαρρύνουν τους κατοίκους να επιτίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο.


 


(Δείτε αρθρογραφία σχετικά με την αλληλογραφία Καραβασίλη - Ψαρρού:
 


Η επίμονη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής με τα σχέδια για ΒΙΠΕ στην περιοχή την οδηγεί σε αντιδημοκρατική λειτουργία και σε παραχάραξη της λαϊκής βούλησης, προκειμένου να αποκρύψει τη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στα σχέδια αυτά.


 


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!


 


Πρέπει να συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στην καταστροφή του τόπου μας, με όλους του τρόπους!


Πρέπει να είμαστε παρόντες στις συσκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και να αποτρέπουμε τις αυθαιρεσίες της! (επόμενη σύσκεψη στις 19 Δεκεμβρίου στη Λίμνη)


 


Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …