Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερχείλιση ποταμού Κηρέα

προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Χαλκίδας – Αιδηψού,


μεταξύ Προκοπίου - Μαντουδίου

Προβλήματα δημιούργησαν  τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο και ιδιαίτερα την Δ.Ε. Κηρέως.

Την
εξέλιξη των φαινόμενων και των προβλημάτων παρακολουθούσε από εχθές η
Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός ο οποίος ήταν σε διαρκή
επικοινωνία με  τα εμπλεκόμενα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου
(διοικητές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Πολιτική Προστασία).Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν επί 2 συνεχόμενα 24ωρα την περιοχή, και το απότομο λιώσιμο των πρώτων χιονιών  στο Κανδήλι, είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα μετά τις 10:00 π.μ, να αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του Κηρέα και σε ορισμένα σημεία της διαδρομής Προκοπίου - Μαντουδίου, το νερό του ποταμού να πλημμυρίσει το οδόστρωμα.Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν 3 χλμ πριν το Προκόπι, όπου τεχνικό απορροής ομβρίων της Επ. Χαλκίδας – Αιδηψού, δεν ήταν ικανό να αποχετεύσει τον όγκο των  όμβριων υδάτων που κατέβαιναν από το βουνό,  με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το οδόστρωμα του δρόμου με νερά και φερτά υλικά..


Έτσι κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Προστασία και τους Διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η διακοπή της κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:30 όπου υποχώρησε η στάθμη των υδάτων και αφού μηχανήματα του Δήμου & της Πολιτικής Προστασίας  καθάρισαν το οδόστρωμα από τις πέτρες και φερτά υλικά.Σημειώνεται ότι για όσο διάστημα ο δρόμος ήταν κλειστός, παρέμεινε σε επιφυλακή όχημα της πυροσβεστικής και του Δήμου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών  (π.χ. μετακίνηση ασθενών, κλπ) που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …