Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :Απάντηση στη δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού ΣυμβουλίουΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

  


«Απάντηση στη δήλωση του Προέδρου


του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας, κατά τη συνεδρίαση της 12/12/2011»

     κ. Τζαχρήστο,


          Μόνο από διάθεση, υπέρμετρη μάλιστα όπως λέτε, να ακουστούν διαφορετικές απόψεις, δεν χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά σας κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


          Δεν πρέπει εσείς που με τη στάση και την ανοχή σας ενθαρρύνετε κάθε φορά τον προπηλακισμό (φραστικό ή με πράξεις) Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών που

εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από τις δικές σας από «στημένους τραμπούκους», να μιλάτε για ευγένεια και ευπρέπεια.


Κάτω από τέτοιες συνθήκες τρομοκράτησης, η στάση σας μόνο σαν φασισμός μπορεί να χαρακτηρισθεί. Μας συγχωρείτε που στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας χαρακτηρίζαμε φασιστική μόνο την ενέργεια του Δήμαρχου να σκίσει δημόσιο έγγραφο που κατατέθηκε στο Προεδρείο, …..και ξεχάσαμε τον Πρόεδρο.


          Είναι αδυναμία του Προεδρείου, να συμμετέχουν και πολίτες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκφράζουν τις απόψεις τους άμεσα για θέματα μείζονος σημασίας, όπως αυτό της ΤΕΡΝΑ; Νομίζετε ότι κάνετε χάρη σε κάποιους;


          ΟΧΙ!!! Εμείς έτσι εννοούμε την άμεση Λαϊκή Συμμετοχή, όταν μάλιστα δεν παρέχεται άλλη δυνατότητα έκφρασης στο λαό.


Ο λαός επιβάλλεται να συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που τον αφορούν και όχι απλά να παρευρίσκεται σαν άβουλος και άφωνος ακροατής ή χειροκροτητής, σύμφωνα με την ερμηνεία που εσείς δίνετε σε «κανονισμούς και διατάξεις».


          Αναφέρεστε επίσης σε «καβάλημα καλαμιού» από εμάς. Επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό. Εμάς μας χαρακτηρίζουν οι διαρκείς αγώνες όλα τα χρόνια που ζούμε και υπηρετούμε τον τόπο μας.


Προσωπικά μάλιστα, σαν Στάθης Λιαγκάκης, έχω καταξιωθεί στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας μέσα από τους αγώνες των εργατών και των αγροτών της περιοχής μας.


          Άλλος είναι αυτός που εμφανίστηκε όψιμα σαν «σωτήρας» ξαφνικά στα 60 του διεκδικώντας θώκους. Αν δεν πάει ο νους σας τελευταία παίζει και το ρόλο …..του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.


          Όσο για τις κομματικές εντολές, στις οποίες τάχα δυσκολευόμαστε να φέρουμε αντιρρήσεις, τέτοιες είναι μόνο αυτές που παίρνουμε από τους συμπολίτες μας και κανένα άλλο.


Ποτέ άλλωστε δεν κρύψαμε την κομματική μας ταυτότητα. Αντίθετα είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε και μέσα από τις γραμμές του τιμημένου Κ.Κ.Ε. για την ανατροπή του συστήματος που εσείς υπηρετείτε και το οποίο έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση το λαό μας.


          Καλούμε λοιπόν του συμπολίτες μας, να συμμετέχουν μαζικά, συσπειρωμένα και αποφασιστικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα ζητήματα που θεωρούν ότι τους αφορούν.


Αυτή άλλωστε είναι και μία μορφή της λαϊκής συμμετοχής και της λαϊκής κυριαρχίας. Σ’ αυτές πιστεύουμε και γι’ αυτές θα αγωνιζόμαστε!!!!

      Λίμνη 18/12/2011.


Στάθης Λιαγκάκης – Δημοτικός Σύμβουλος


Βαγέλης Γεωργατζής – Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος