Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ 10 μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο Λ.ΑιδηψούΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ


Ένα ελικοδρόμιο 10 μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο Λ.Αιδηψού. Κι όμως είναι πραγματικότητα για πάνω από μια πενταετία.


Ανάμεσα στο Δημαρχείο Αιδηψού και στο Ξενοδοχείο Θερμαι Σύλλα , μπροστά ακριβώς στην αυλή του Δημ. Σχολ. Λ.Αιδηψού  ( πάνω στον ιστορικό από γεωλογικής απόψεως βράχο της Πλαζ Αιδηψού  που κάποτε τα ιαματικά νερά ήταν αξιοθέατο, αλλά τώρα ο βράχος θρυμματίζεται) ,με μόνο

σημάδι μια πινακίδα, υπάρχει ένα ελικοδρόμιο. Έργο προηγούμενου δημάρχου εν μία νυχτί και χωρίς καμιά άλλη υποδομή δέχεται αρκετές φορές ελικόπτερα μικρού αλλά και μεγάλου τύπου, συνήθως με προορισμό το κοντινό ξενοδοχείο.


Έτσι, πριν λίγες μέρες και την ώρα που οι μαθητές του σχολείου έκαναν γυμναστική στην αυλή, ένα μικρό ελικόπτερο αιωρείτο  για αρκετά λεπτά πριν προσγειωθεί δίπλα από τα κεφάλια των μαθητών. Φυσικό ήταν τα παιδιά να τρέξουν στην άκρη του φράκτη του σχολείου, ούτε 10 μέτρα από το ελικόπτερο. Σκόνη και πέτρες γέμισαν και τα αυτοκίνητα στο διπλανό παρκινγκ (πριν 2 χρόνια η προσγείωση ενός μεγαλύτερου ελικοπτέρου είχε προκαλέσει και ζημιές) .


Μήπως είναι καιρός η ταμπέλα να βγει και ο χώρος να αποδοθεί στη φυσική του χρήση? Μήπως είναι καιρός ο βράχος να γεμίσει ξανά με ιαματικά νερά και να αποχτήσει την επισκεψιμότητα που του λείπει?  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …