Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου:Σχετικά με την ανάκληση της έγκρισης για την αναστύλωση του «Κύματος»


Με επιστολή του στην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη (στις 25 Οκτωβρίου 2011), ο Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει την έκπληξή του για την ανάκληση της απόφασης αναστύλωσης του «Κύματος» και ζητάει μια από κοινού συνάντηση όλων των φορέων για να δρομολογηθεί η οριστική λύση.


Aκολουθεί το κείμενο της επιστολής:


Θέμα: Σχετικά με την ανάκληση της έγκρισης για την αναστύλωση του «Κύματος»


Κυρία Γενική Γραμματέα,


Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι με την υπ' αριθ. Οικ.54236/10891 με  ημερομηνία 28/9/2011,

ανακαλέσατε την απόφαση που είχατε λάβει στις 20/5/2011 περί έγκρισης της αριθ. 1/2011 Πράξης της Λιμενικής Επιτροπής Λ. Αιδηψού χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ή να έχουν προκύψει νέα δεδομένα.


Το «Κύμα» δεν είναι απλά ένα κτίσμα, αλλά έχει ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες του δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο πολιτισμού με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα που αναδεικνύει την ταυτότητα της Λουτρόπολης.


Οι προσπάθειες για την αναστύλωση του «Κύματος» αριθμούν περί τα είκοσι έτη. Υπάρχουν σχετικά εγκρίσεις από το ΓΕΝ, το ΥΕΝ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο και δύο αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής, οι οποίες τάσσονται υπέρ.


Υπάρχουν στον προϋπολογισμό τα χρήματα δεσμευμένα γι' αυτόν τον σκοπό από το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, το οποίο είναι νομικό πρόσωπο με αυτοτέλεια. Η μελέτη έχει γίνει από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τις τιμές του Υπουργείου Υποδομών, για την οποία δεν έχει σημειωθεί κάποια ένσταση και, ως είθισται στην πράξη, αναμένεται έκπτωση κατά τη δημοπράτηση. 


Όπως σας είχα πει και στην προ ημερών τηλεφωνική μας επικοινωνία για το θέμα, το αίτημα των κατοίκων είναι καθολικό, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μενδώνη που μου ανέφερε ότι ενδεχόμενο αυτεπιστασίας αντί εργολαβίας του έργου που θα μείωνε το κόστος, όπως προτείνατε, δεν υπάρχει, καθώς όλα τα συνεργεία του Υπουργείου ασχολούνται ήδη με 348 χρηματοδοτούμενα έργα ανά την Ελλάδα. Ενδεχόμενο ένταξης στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας θα έφερνε νέα καθυστέρηση κατά τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησής του από την αιρετή Περιφέρεια. Δυνατότητα που δεν μου βεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς, σε επικοινωνία που είχα μαζί του.


Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα επιτελέσει το έργο, αρκεί αυτό να γίνει. Για το «Κύμα», από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έχω επιδείξει δραστηριότητα και έχω κάνει ενέργειες που-θα χρησιμοποιήσω έναν αδόκιμο όρο-έφεραν την «μπουκιά στο στόμα». Ελπίζω να μην γίνει η κατάρρευση του «Κύματος» η απόδειξη των αδυναμιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της έλλειψης συνεργασίας των φορέων της. 


Η τοπική Αυτοδιοίκηση- Αιρετή και Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, Λιμενικό Ταμείο- οφείλουν να συνεργαστούν και να λάβουν μια απόφαση για τον βέλτιστο τρόπο από άποψη κόστους και χρόνου, ανάμεσα στα νόμιμα εργαλεία που της παρέχονται, έχοντας σαν αυτονόητη προϋπόθεση το δημόσιο συμφέρον. Προτείνω και είμαι πρόθυμος να συμμετέχω σε μια συνάντηση στην Αιδηψό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή Αποκεντρωμένης και Αιρετής Περιφέρειας, Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, ώστε να δρομολογήσουμε από κοινού την οριστική λύση για το «Κύμα».


Ευχαριστώ και αναμένω,
Συμεών Κεδίκογλου,


Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …