Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιτυχημένη η εκδήλωση ενάντια στην ΒΙΠΕ στην ΑθήναΜε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενάντια στην ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση των ετεροδημοτών και την ανταλλαγή απόψεων. Οι ετεροδημότες ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν μαζικά στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του Νοβοτελ .  Στην  συγκέντρωση  υπήρξε εκδήλωση συμπαράστασης και κατανόησης των προβλημάτων που δημιουργεί η ΒΙΠΕ από  πολιτικά πρόσωπα από σχεδόν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και τους πολιτικούς χώρους.

Από τους βουλευτές του νομού Ευβοίας παρούσα ήταν η κ. Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑΟΣ. Τρεις βουλευτές με προ-ανειλημμένες υποχρεώσεις εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων της Τέταρτης,  απέστειλαν χαιρετισμούς:  ο κ. Γιώργος  Μαρίνος του ΚΚΕ και οι κύριοι Σίμος Κεδίκογλου και  Κώστας Μαρκόπουλος της

Νέας Δημοκρατίας.   Η κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στην βουλή την Πέμπτη 13/10 που θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση έκτος από την κ. Παπανδρέου μίλησαν η  κ. Σοφία Ντούρου,  περιφερειακή σύμβουλος με το ΚΚΕ που ψήφισε εναντίον της ΒΙΠΕ στην περιφερειακή επιτροπή περιβάλλοντος, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου  παλιός  βουλευτής του Συνασπισμού,  ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστου ο εκφωνητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου με καταγωγή από την Βόρεια Εύβοια, ο κ. Γ. Βότσης δημοσιογράφος και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων,  κ.  Γ. Αλεξάκης, Ρ. Παύλου, Π. Τσιπτσή-Λυμπέρη, Β. Καραγιώργος και ο κ. Ν. Γιαλός.

Στις ομιλίες  τονίστηκαν τόσο ο παράνομος χαρακτήρας της δημιουργίας ΒΙΠΕ που ευκαιριακά καταπατά ρυθμίσεις τριών χωροταξικών σχεδίων για την συγκεκριμένη περιοχή,  όσο και η ζημιά  και η υποβάθμιση που θα προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον και οι σοβαρές επιπτώσεις για την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία όλου του δήμου και τις προοπτικές βιωσιμότητας άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας.  Επίσης τονίστηκε ότι τα οφέλη που θα φέρει η  ΒΙΠΕ και οι ελάχιστες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες και την μακροπρόθεσμη ζημιά που θα υποστούν οι φυσικοί πόροι και τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Μια ηπιότερη μορφή  ανάπτυξης, συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σαν και αυτή που  έχει σχεδιαστεί στα τρία χωροταξικά πλαίσια, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της  ανεργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης για όλους τους κλάδους στην περιοχή.

Συζητήθηκαν αρκετές προτάσεις για το πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα  η απειλή της ΒΙΠΕ.  Ένα είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία της περιοχής, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει, είναι εναντίον της δημιουργίας ΒΙΠΕ. Η εκδήλωση απέδειξε ότι το θέμα είναι υπερκομματικό και ότι υπάρχει μια αταλάντευτη αποφασιστικότητα να σταματήσει η ΒΙΠΕ.  Οι κινητοποιήσεις  θα συνεχιστούν.
Συλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός kireas.org


Ιφιγενείας 3


Μαντούδι 34004


ΕΥΒΟΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …