Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούνΈκλεισε ο κύκλος ενημέρωσης που έκανε ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας  για το πρώτο οκτάμηνο της δημοτικής περιόδου. Η ενημέρωση αφορούσε την μετάβαση της Α’ βάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική κατάσταση του νεοσύστατου δήμου. Το ύψος του χρέους (δήμου, επιχειρήσεων και νομικών προσώπων) που παρέλαβε ο νέος δήμος από τους τρείς συνενούμενους ανέρχεται σε 8,2 εκ. ευρώ και το οποίο αντιστοιχεί α) στον πρώην δήμο Κηρέως

3,9 εκ. ευρώ, β) Ελυμνίων 3,4 εκ. ευρώ και γ) Νηλέως 900 χιλιάδες ευρώ.

Έγινε επίσης αναφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους , με την υποβολή αιτήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και κατ’ επέκταση την μείωση των επιτοκίων και των καταβαλλόμενων δόσεων. Παράλληλα θα υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτακτικές ανάγκες των πρώην δήμων.

Έμφαση εδόθη επίσης στην σημαντική έλλειψη υποδομών στην περιοχή μας και κυρίως στο οδικό δίκτυο. Αφού οι μελέτες Ψαχνά – Ιστιαία στο σύνολό τους είναι ημιτελείς και μάλιστα ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής Παγώντα – Αγ. Γεώργιο Προκοπίου δεν έχει καν ανατεθεί.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα και πρόβλημα της περιοχής είναι η πληθυσμιακή μείωση, αφού από τα πρώτα στοιχεία της απογραφής, που μας έγιναν γνωστά ο πληθυσμός έχει μειωθεί πάνω από 30%. Το θέμα κυρίως στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση είναι αυτό της ανεργίας, που βασανίζει μετά το κλείσιμο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας, αφού δεν υπήρξε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε να απασχοληθεί ο κόσμος. Το δε αποτέλεσμα αυτής της δυσμενούς εξέλιξης φτώχεια, δυστυχία και απόγνωση για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών.

Διεξοδική συζήτηση και αναφορά έγινε για την συρρίκνωση, υποβάθμιση και κατάργηση υπηρεσιών όπως:

Κέντρο Υγείας (έλλειψη γιατρών και βασικού εξοπλισμού) .

Κατάργηση τμημάτων ΙΚΑ.

Σχεδιασμός κατάργησης της ΔΥΟ.

Κατάργηση και συρρίκνωση Αστυνομικών Τμημάτων, Λιμενικών Σταθμών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, προχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω, στο κλείσιμο των υπηρεσιών του και πραγματοποίησε συγκέντρωση στην είσοδο του Προκοπίου, όπου έγινε και συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας. Στον μεγάλο αριθμό των αγανακτισμένων πολιτών που συγκεντρώθηκαν, χαιρετισμούς απεύθυναν οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της επιχείρησης ύδρευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και πολίτες. Ο Δήμαρχος κ, Ανέστης Ψαρρός αφού ευχαρίστησε όλους τους συγκεντρωμένους για την ανταπόκριση στο αγωνιστικό κάλεσμα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υποσχέθηκε πως ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις που σήμερα ξεκινούν θα συνεχιστούν μέχρις ότου τα αιτήματα για υποδομές, για σύγχρονες και αποδοτικές υπηρεσίες, για εκπαίδευση που θα παρέχει ίδιες και ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και για δημιουργία θέσεων απασχόλησης προς όφελος των κατοίκων αυτής της δοκιμαζόμενης επί σειρά ετών κοινωνίας βρουν δικαίωση.ΔΗΜΟΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …