Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενισχύσεις μέσω ΕΣΠΑ και ΕΤΕΑΝ σε επιχειρήσειςΤον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η δεύτερη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στα καθεστώτα της Περιφερειακής Συνοχής, της Γενικής Επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ τον ίδιο μήνα θα βγουν στην αγορά οκτώ νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και συγκεκριμένα :

Εναλλακτικός τουρισμός με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση με ποσά ύψους από 6.000 έως 180.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ, με προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων.

Ταμείο Ενάλιο στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ, με προϋπολογισμό 105 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη δανειοδότηση επιχειρήσεων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Ταμείο Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ. Προβλέπεται η ευνοϊκή δανειοδότηση των ΜμΕ που εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μεταποίησης, των εξαγωγών, ενέργειας κ. ά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

ICT4Growth με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Σχέδιο επιμερισμού ρίσκου και συγχρηματοδότησης για ICT. Πρόκειται για πρόγραμμα προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών.

Digi-mobile με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση με ποσά από 1.750 έως 3.500 ευρώ σε μικρές και μεσαίες υφιστάμενες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη, απόκτηση και αξιοποίηση εφαρμογών σε smartphones (έξυπνα κινητά) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).

Μικροδάνεια στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Jeremie, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη δανειοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων με προσωπικό έως 10 άτομα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …