Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου : Ναι στην επένδυση , αυτονόητη προϋπόθεση η ασφάλεια των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Θέση για το ζήτημα της επένδυσης της ΤΕΡΝΑ στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας πήρε ο Συμεών Κεδίκογλου, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Παλμός της Βόρειας Εύβοιας». Ακολουθεί η τοποθέτησή του: 


   «Τοποθετούμαι, όπως πιστεύω έχω υποχρέωση, στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ και το γενικότερο  σχεδιασμό στο  δήμο Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, όχι με το μάτι του ειδικού αλλά εκφράζοντας το κοινό αίσθημα και τη κοινή λογική. 


   Σε μία εποχή που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, η ανεργία μεγαλώνει και όλοι αναζητούμε επενδύσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια στο τόπο μας να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε όχι σε όλα

. Πολλώ δε μάλλον που η περιοχή μέσα από τα θεσμικά της όργανα έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της επένδυσης (υπενθυμίζω απόφαση δημοτικού συμβουλίου , εμπορικού συλλόγου , ακόμη και των  συλλόγων των κυνηγών και αλιέων της περιοχής). Άλλωστε μιλάμε κυρίως  για δύο επενδύσεις α.) την εξόρυξη λευκολίθου στην οποία η περιοχή έχει εμπειρία και γνώση από το παρελθόν β.) εργοστάσιο φυσικού αερίου που εκτός από την ενεργειακή σημασία και τις θέσεις εργασίας για την περιοχή μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους, όπως για παράδειγμα δωρεάν ζεστό νερό, χρήση του  ατμού  σε δημιουργούμενα θερμοκήπια για παραγωγή προϊόντων και μια σειρά άλλων ενεργειών,  αρκεί να υπάρχει σχεδιασμός και βούληση. Άλλωστε η δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ ή ΒΙ.ΠΕ  σημαίνει ανάπτυξη με συγκεκριμένους όρους και χωροθέτηση .Έχει προβλεφθεί στο σχήμα διαχείρισης συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας , ενώ είναι η Περιφέρεια που τελικά θα αποφασίσει τι δραστηριότητες θα υπάρξουν στο χώρο των 127 στρεμμάτων. Ποιος απαγορεύει αυτή τη στιγμή σε έναν ιδιώτη να κάνει μία ρυπογόνο επένδυση σε έκταση που θα αγοράσει σε άλλη περιοχή; Και ας δούμε τι έγινε στα Οινόφυτα (συγκέντρωση ρυπογόνων βιομηχανιών , ρύπανση Ασωπού  κτλ.) σε μία περιοχή που δεν είχε το χαρακτηρισμό ΒΙΟ.ΠΑ ή ΒΙ.ΠΕ.


   Καταλαβαίνω ότι είμαστε καχύποπτοι λόγω της εμπειρίας μας με τους ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς . Τα θέματα όμως αυτά στο εξωτερικό έχουν προ πολλού λυθεί και δε βλέπω γιατί δε μπορούμε να αλλάξουμε κι εδώ. Η  δε τουριστική δραστηριότητα κύρια τόσο στη Λίμνη όσο και στην Αγία Άννα δεν πλήττεται από την επένδυση στους Φούρνους.


   Κανένας δεν πονάει περισσότερο τον τόπο του και το περιβάλλον από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Είναι θεμιτό, ειδικά για τις  καλοπροαίρετες. Οι πιο πολλές όμως από αυτές προέρχονται είτε από έλλειψη ενημέρωσης είτε από τις γνωστές συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που αντιδρούν σε όλα χωρίς να προτείνουν τίποτα . Θα πρέπει όμως να κοιτάξουν τους ανέργους της περιοχής στα μάτια και να δώσουν σε αυτούς πειστική εξήγηση.»
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …