ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, έρχονται εκβιαστικά και με πρόσχημα την ανεργία να μας επιβάλλουν τον χαρακτηρισμό της Περιοχής μας ως Βιομηχανική (ΒΙ.ΠΕ.). Μάλιστα υπάρχει ήδη πρόταση από την ΤΕΡΝΑ για εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου.


Ψέμα: Ως χτες μας διαβεβαίωναν πως θα υπάρξει ανάπτυξη ήπιας μορφής.


Αλήθεια: Με υπόγειες εκβιαστικές και ύπουλες ενέργειες, η πλειοψηφία της Τοπικής μας Διοίκησης υπερψήφισε τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. που σημαίνει τεράστιο πλήγμα για τον φυσικό

μας πλούτο, την υγεία του λαού μας, τον τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη κλπ.


Ψέμα: Λένε πως η πρόταση ανάπτυξης της ΤΕΡΝΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι της περιοχής.


Αλήθεια: 85 θα είναι οι θέσεις αυτές, εκ των οποίων οι 70 θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό και 15 ανειδίκευτους εργάτες κυρίως ντόπιους, που τα εργασιακά τους δικαιώματα θα είναι οικτρά, βάσει της νέας κατάστασης και των νόμων του μνημονίου.


Ψέμα: Θα υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.


Αλήθεια: Αν η ανάπτυξη είναι η παραπάνω, τότε επαγγέλματα και τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία που ως ένα βαθμό έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όχι μόνο θα καταστραφούν, αλλά θα δημιουργήσουν νέα στρατιά ανέργων και μετανάστευσης του πληθυσμού μας. Επιπλέον η περιοχή θα δεχτεί τεράστια πτώση της επισκεψιμότητας και ουδείς πλέον θα θαυμάζει τη Β. Εύβοια για την φυσική της ομορφιά και το αγνό περιβάλλον της!


Ψέμα: Μας λένε πως άλλη ελπίδα ανάπτυξης πλην της ΒΙ.ΠΕ. και τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ δεν υπάρχουν.


Αλήθεια: Έχουμε τεράστια πλεονεκτήματα βάσει του φυσικού και ορυκτού πλούτου της περιοχής μας, για να αναπτυχθούμε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Βέβαια, εδώ αναγκαστικά, μπαίνει και το ζήτημα της πίεσης για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης που η όποια ανάπτυξη θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα πλούτη των πολυεθνικών. Η κεντρική εξουσία και το σημερινό οικονομικό- πολιτικό σύστημα, θέτει τα κεντρικά πλαίσια της ανάπτυξης ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι η ρίζα των δεινών. Ο λαός αν απορρίψει την μοιρολατρία, θα ανακαλύψει πως κατέχει τις τύχες του μέλλοντος του στα χέρια του.


Αρχικά, πρέπει να αποτρέψουμε τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως ΒΙ.ΠΕ. Στη συνέχεια να σπάσουμε τον εκβιασμό που μας βάζει η ρίζα του κακού που προαναφέραμε, αυτή δηλαδή που με το μαχαίρι στο λαιμό και με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» μας βάζει το δίλλημα μεταξύ της ανεργίας και της οποιασδήποτε –άναρχης- ανάπτυξης.


Ως Σύλλογος, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στο Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια. Καλούμε όλους να υπογράψουν ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. και να συμμετάσχουν στην παρέμβαση στις 25 Αυγούστου στην συνεδρίαση της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ώστε να μην γνωμοδοτήσει θετικά για τη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια.


Επίσης καλούμε όλους το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Πηλίου στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα.  

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !


ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ !!!!

Σχόλια