Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, έρχονται εκβιαστικά και με πρόσχημα την ανεργία να μας επιβάλλουν τον χαρακτηρισμό της Περιοχής μας ως Βιομηχανική (ΒΙ.ΠΕ.). Μάλιστα υπάρχει ήδη πρόταση από την ΤΕΡΝΑ για εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου.


Ψέμα: Ως χτες μας διαβεβαίωναν πως θα υπάρξει ανάπτυξη ήπιας μορφής.


Αλήθεια: Με υπόγειες εκβιαστικές και ύπουλες ενέργειες, η πλειοψηφία της Τοπικής μας Διοίκησης υπερψήφισε τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. που σημαίνει τεράστιο πλήγμα για τον φυσικό

μας πλούτο, την υγεία του λαού μας, τον τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη κλπ.


Ψέμα: Λένε πως η πρόταση ανάπτυξης της ΤΕΡΝΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι της περιοχής.


Αλήθεια: 85 θα είναι οι θέσεις αυτές, εκ των οποίων οι 70 θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό και 15 ανειδίκευτους εργάτες κυρίως ντόπιους, που τα εργασιακά τους δικαιώματα θα είναι οικτρά, βάσει της νέας κατάστασης και των νόμων του μνημονίου.


Ψέμα: Θα υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.


Αλήθεια: Αν η ανάπτυξη είναι η παραπάνω, τότε επαγγέλματα και τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία που ως ένα βαθμό έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όχι μόνο θα καταστραφούν, αλλά θα δημιουργήσουν νέα στρατιά ανέργων και μετανάστευσης του πληθυσμού μας. Επιπλέον η περιοχή θα δεχτεί τεράστια πτώση της επισκεψιμότητας και ουδείς πλέον θα θαυμάζει τη Β. Εύβοια για την φυσική της ομορφιά και το αγνό περιβάλλον της!


Ψέμα: Μας λένε πως άλλη ελπίδα ανάπτυξης πλην της ΒΙ.ΠΕ. και τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ δεν υπάρχουν.


Αλήθεια: Έχουμε τεράστια πλεονεκτήματα βάσει του φυσικού και ορυκτού πλούτου της περιοχής μας, για να αναπτυχθούμε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Βέβαια, εδώ αναγκαστικά, μπαίνει και το ζήτημα της πίεσης για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης που η όποια ανάπτυξη θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα πλούτη των πολυεθνικών. Η κεντρική εξουσία και το σημερινό οικονομικό- πολιτικό σύστημα, θέτει τα κεντρικά πλαίσια της ανάπτυξης ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι η ρίζα των δεινών. Ο λαός αν απορρίψει την μοιρολατρία, θα ανακαλύψει πως κατέχει τις τύχες του μέλλοντος του στα χέρια του.


Αρχικά, πρέπει να αποτρέψουμε τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως ΒΙ.ΠΕ. Στη συνέχεια να σπάσουμε τον εκβιασμό που μας βάζει η ρίζα του κακού που προαναφέραμε, αυτή δηλαδή που με το μαχαίρι στο λαιμό και με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» μας βάζει το δίλλημα μεταξύ της ανεργίας και της οποιασδήποτε –άναρχης- ανάπτυξης.


Ως Σύλλογος, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στο Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια. Καλούμε όλους να υπογράψουν ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. και να συμμετάσχουν στην παρέμβαση στις 25 Αυγούστου στην συνεδρίαση της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ώστε να μην γνωμοδοτήσει θετικά για τη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια.


Επίσης καλούμε όλους το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Πηλίου στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα.  

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !


ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ !!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος