Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,


Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως κάτοικοι του Δήμου Ελυμνίων-Κηρέως-Νηλέως, χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  γιατί πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου.


Ενώ αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται λίγο πριν την οριστική αδειοδότηση, δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε σχετική απόφαση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.


Από όσα μάθαμε, η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. θα αλλάξει ριζικά τη ζωή και το περιβάλλον του τόπου. Θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, με ρύπανση της ατμόσφαιρας, της θάλασσας

και του υδροφόρου ορίζοντα. Θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, την αλιεία, την αγροτική παραγωγή, την αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα. Θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Κι όλα αυτά ενώ ο επιχειρηματικός φορέας που προωθεί αυτά τα σχέδια υπόσχεται μόλις 85 θέσεις εργασίας.


Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, η Δημοτική Αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις και ο κάθε τοπικός άρχοντας προσωπικά οφείλουν να τοποθετηθούν, έστω και για να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία.

Ως εκ τούτου, ζητάμε σήμερα να ορίσετε στις αμέσως επόμενες μέρες έκτακτη ανοικτή σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα σχέδια δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ., με κάλεσμα στους κατοίκους για συμμετοχή, στην οποία:


1.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τα μέτρα που έχετε πάρει ή που σχεδιάζετε να πάρετε προκειμένου ως δημοτική αρχή να διασφαλίσετε την υγεία των κατοίκων, την ποιότητα ζωής τους, την ευημερία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο εκλεχτήκατε.


2.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί και στις οποίες σχεδιάζετε να προβείτε για διευκόλυνση της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. στους Φούρνους Μαντουδίου.


3.       Να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ευθαρσώς, χωρίς περιστροφές, μισόλογα και αναβολές, ως δημοτικό συμβούλιο συλλογικά αλλά και ο κάθε ένας από εσάς προσωπικά, τι θέση παίρνετε απέναντι στα σχέδια των επιχειρηματικών κύκλων για δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. και απέναντι στο δικό μας αγώνα επιβίωσης.

Αξότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,


Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Αυτό που ο κάθε ένας σας πρέπει στην ουσία να αποφασίσει είναι πώς θέλει να περάσει το όνομα του στην ιστορία του τόπου αυτού. Θέλουμε να ξέρουμε αν στον αγώνα αυτό που ξεκινάμε σήμερα θα είσαστε μπροστά, στο πλάι μας, έστω πίσω μας, ή αν θα σας βρούμε απέναντι μας.


Ακολουθούν στο πίσω μέρος τα ονόματα και οι υπογραφές όσων προσυπογράφουν το αίτημα για έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μαντούδι, 8 Αυγούστου 2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …