ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,


Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως κάτοικοι του Δήμου Ελυμνίων-Κηρέως-Νηλέως, χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  γιατί πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου.


Ενώ αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται λίγο πριν την οριστική αδειοδότηση, δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε σχετική απόφαση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.


Από όσα μάθαμε, η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. θα αλλάξει ριζικά τη ζωή και το περιβάλλον του τόπου. Θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, με ρύπανση της ατμόσφαιρας, της θάλασσας

και του υδροφόρου ορίζοντα. Θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, την αλιεία, την αγροτική παραγωγή, την αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα. Θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Κι όλα αυτά ενώ ο επιχειρηματικός φορέας που προωθεί αυτά τα σχέδια υπόσχεται μόλις 85 θέσεις εργασίας.


Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, η Δημοτική Αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις και ο κάθε τοπικός άρχοντας προσωπικά οφείλουν να τοποθετηθούν, έστω και για να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία.

Ως εκ τούτου, ζητάμε σήμερα να ορίσετε στις αμέσως επόμενες μέρες έκτακτη ανοικτή σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα σχέδια δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ., με κάλεσμα στους κατοίκους για συμμετοχή, στην οποία:


1.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τα μέτρα που έχετε πάρει ή που σχεδιάζετε να πάρετε προκειμένου ως δημοτική αρχή να διασφαλίσετε την υγεία των κατοίκων, την ποιότητα ζωής τους, την ευημερία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο εκλεχτήκατε.


2.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί και στις οποίες σχεδιάζετε να προβείτε για διευκόλυνση της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. στους Φούρνους Μαντουδίου.


3.       Να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ευθαρσώς, χωρίς περιστροφές, μισόλογα και αναβολές, ως δημοτικό συμβούλιο συλλογικά αλλά και ο κάθε ένας από εσάς προσωπικά, τι θέση παίρνετε απέναντι στα σχέδια των επιχειρηματικών κύκλων για δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. και απέναντι στο δικό μας αγώνα επιβίωσης.

Αξότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,


Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Αυτό που ο κάθε ένας σας πρέπει στην ουσία να αποφασίσει είναι πώς θέλει να περάσει το όνομα του στην ιστορία του τόπου αυτού. Θέλουμε να ξέρουμε αν στον αγώνα αυτό που ξεκινάμε σήμερα θα είσαστε μπροστά, στο πλάι μας, έστω πίσω μας, ή αν θα σας βρούμε απέναντι μας.


Ακολουθούν στο πίσω μέρος τα ονόματα και οι υπογραφές όσων προσυπογράφουν το αίτημα για έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μαντούδι, 8 Αυγούστου 2011

Σχόλια