Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΕΣΤΗΣ ΨΑΡΡΟΣ:υπάρχει ένας βομβαρδισμός παραπληροφόρησης


Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας βομβαρδισμός παραπληροφόρησης που δημιουργεί σύγχυση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ξαφνικά ετέθη θέμα για τις όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή Μαντουδίου. Μάλιστα η παραπληροφόρηση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που να δημιουργεί την εντύπωση ότι από την όποια δραστηριότητα θα επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.


Είναι γνωστό ότι ο τόπος βιώνει μια πρωτόγνωρη παρακμή, οικονομική – κοινωνική – εργασιακή και το ζητούμενο είναι να απεμπλακούμε απ’ αυτή την αδιέξοδη κατάσταση.


Ο επιχειρηματικός όμιλος ΤΕΡΝΑ πριν ενάμιση χρόνο ανακοίνωσε επισήμως στην τοπική

κοινωνία, ότι σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή με την επαναλειτουργία των μεταλλίων και με την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, δραστηριότητες οι οποίες θα εγκατασταθούν εντός της ΒΙ.ΠΕ. που σχεδιάζει να δημιουργήσει.


 Η όποια δραστηριότητα θα είναι ενταγμένη στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής και συγκεκριμένα στο χώρο των εγκαταστάσεων της περιοχής Φούρνοι στο Μαντούδι.


Εάν αυτή η εξέλιξη δρομολογηθεί σύντομα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της ΤΕΡΝΑ αναμένεται η δημιουργία πλέον των χιλίων θέσεων εργασίας. Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ αλλά και όποιων άλλων επιχειρήσεων θα είναι ενταγμένες στο νομικό πλαίσιο της χώρας μας και κυρίως αυτό που αφορά την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.


Είναι αδιανόητο εκεί που φαίνεται να δημιουργείται μια ελπίδα ανάπτυξης για την περιοχή, να έρχονται κάποιοι  με τις ενέργειές και τα λεγόμενά τους και να δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα.


Θέλω να θέσω ένα θέμα και έναν προβληματισμό, αυτοί που με τόση ευκολία παραπληροφορούν τον κόσμο και δημιουργούν σύγχυση δεν έχουν καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος ρύπος σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι η εξαθλίωση, η ανέχεια και η φτώχεια του λαού μας.


Από την δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε αυτό τον κόσμο που υποφέρει και δεν θα μας  πτοήσουν οι όποιες ανεύθυνες φωνές προσπαθούν να βάλουν φρένο στην προοπτική  ανάπτυξης της περιοχής.


Η δέσμευση που έχει αναλάβει ο Δήμος είναι να βοηθήσει  τον τόπο και τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδυνάτους και σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Για αυτό καλούμε όλες και όλους σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, που θα δίνει λύση στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.


Δεν είμαστε άκαμπτοι στις προσωπικές μας απόψεις, όμως δεν θα θυσιάσουμε την προοπτική του τόπου στις όποιες βραχυπρόθεσμες, ψεύτικες και παραπλανητικές εντυπώσεις.


Οδηγός των ενεργειών μας είναι η εντολή που πήραμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.
Λίμνη 22 / 08 / 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ   ΨΑΡΡΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος