Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥΗ ομάδα μελέτης της αρχαίας όρχησης του Θεάτρου “Δόρα Στράτου”


σε συνεργασία με την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής                       του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


δ ρ υ ό ς  τ ό π ο ι


σας προσκαλούν στην εκδήλωση:


«ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ»

στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης Αγ. Άννης στις Ροβιές.
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011                                             ώρα έναρξης: 21.00 μμ


στον προαύλιο χώρο του Πύργου των Ροβιών


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

§                     Ομιλία του καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Δημητρίου Λαμπρέλλη θέμα:


«Η παρουσία του αρχαίου ελληνικού χορού στη φιλοσοφία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»


§                     Προβολή: αφιέρωμα στις Δελφικές Γιορτές


§                     Χοροθεατρικό δρώμενο  ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ (απόσπασμα) με τον θίασο της ομάδας μελέτης της αρχαίας όρχησης του θεάτρου «Δόρα Στράτου», με βάση αρχαίους ύμνους και χορικά και κείμενα του Αλ. Παπαδιαμάντη:


Πότνια από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, Ει την Βασιλικήν Δρυν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Ερως Ανίκατε Μάχαν» από την Αντιγόνη του Σοφοκλή (σύνθεση – σκηνοθεσία Άννας Λάζου, χορογραφία Φιφίκας Νικολοπούλου)


                Η Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Ορχησης,  που λειτουργεί από το 1991 στο θέατρο της Δ. Στράτου και περιλαμβάνει φοιτητές, χορευτές, ηθοποιούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους και άλλους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξαναρχίζει τις συναντήσεις της - μετά από διακοπή χρόνων. Η ιδιομορφία της είναι ότι συνδυάζει την επιστημονική έρευνα με την καλλιτεχνική αναζήτηση. Η θεωρητική έρευνα έχει αποδώσει τη δημοσίευση πολυάριθμων βιβλίων, άρθρων και επιστημονικών ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια. Η πρακτική εφαρμογή περιλαμβάνει μαθήματα χορού, σεμινάρια και παραστάσεις. Στο πρόγραμμα φέτος εντάσσονται η θεωρητική και πρακτική μελέτη και έρευνα τόσο της ελληνικής αρχαιότητας (όρχηση, μουσική, αρχαίο δράμα) όσο και διαφορετικών χορευτικών παραδόσεων (ελληνικός,  ινδικός, ανατολίτικος, αφρικάνικος, ιαπωνικός, σύγχρονος χορός κ.ά) με σκοπό την παραγωγή χοροθεατρικής παράστασης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του θεάτρου το καλοκαίρι. Επίσης μορφές χοροθεραπείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.