Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ:Δυναμικές κινητοποιήσεις

                                                                                                                     

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου, στην οποία παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων, Σύλλογοι, οργανώσεις και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων του τόπου μας καθώς και πλήθος Δημοτών, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αρκετά χρόνια τώρα. Στην εγκατάλειψη, την ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό, στον οποίο έχει οδηγηθεί η περιοχή μας από την πολιτεία, αφού της έχει

στερήσει σημαντικά έργα υποδομής που θα την έβαζαν σε τροχιά ανάπτυξης, έρχεται να προστεθεί και η υποβάθμιση, συρρίκνωση και κατάργηση


  • Υπηρεσιών Υγείας και ασφάλισης (κλείσιμο ΙΚΑ Αγίας Άννας και μελετάται η συγχώνευση καταστημάτων Λίμνης και Μαντουδίου, Εντελώς αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας, κενά αγροτικά ιατρεία , αφού υπάρχουν μόνο 4 αγροτικοί γιατροί για όλο το Δήμο)

  • Δημόσιων Υπηρεσιών (κλείσιμο Εφορείας)

  • Σχολείων (καταργήσεις σχολείων, συγχωνεύσεις και κατάργηση τομέων εκπαίδευσης)

  • Αστυνομικών τμημάτων ( Ήδη κλειστό της Αγίας Άννας, Προκοπίου και δραματικά υποστελεχωμένα αυτά του Μαντουδίου και Λίμνης)

  • Πυροσβεστικών κλιμακίων (Αν και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση τα κλιμάκια υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού)

  • Λιμενικών σταθμών (Ελλιπέστατα μέσα και προσωπικό)

  • Υπηρεσίες Κοινής ωφέλειας (κλείσιμο εμπορικού τμήματος ΟΤΕ Μαντουδίου και Λίμνης).Για τους λόγους αυτούς  είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε  κάθε τέτοιο ενδεχόμενο που θα οδηγήσει σε οριστική ερήμωση την περιοχή μας. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης σε πρώτη φάση :

Ομόφωνα  Αποφασίστηκε

Α) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ., να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα υπολειτουργίας του.


Β) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Μαντουδίου και ώρα 12:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Λίμνης με ενημέρωση των κατοίκων για την επικείμενη συρρίκνωση τους σε προσωπικό και τη μεθόδευση κλεισίματος τους.


Γ) την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 κλείσιμο των Δημοτικών καταστημάτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και ώρα 08:00 π.μ. συγκέντρωση στο Προκόπι (λίγο πριν τη διασταύρωση Πηλίου), με κλείσιμο της εθνικής οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας.

Ζητάμε:


Α) την στήριξη και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Δήμου μας, σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Β) από την Πολιτεία απτές ενδείξεις αντιμετώπισης των εν λόγω προβλημάτων που οδηγούν τον τόπο μας σε μαρασμό, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο

Ο Δήμαρχος


Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου


Οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Κοινοτήτων


Φορείς και Δημότες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος