Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ-ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ και Ανεργία
ΠΒ

Άρχισαν τα όργανα ενάντια στην βίαιη εκβιομηχάνιση της Βόρειας Εύβοιας.

Η κίνηση πολιτών κατά των σχεδίων της ΤΕΡΝΑ , πραγματοποίησε στη Λίμνη ενημερωτική συγκέντρωση για το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα.

Καταγγέλλοντας τις διαδικασίες κουκουλώματος από τη μεριά της δημοτικής αρχής, οι υπεύθυνοι της κίνησης ενημέρωσαν τον κόσμο που παραβρέθηκε για την σημαντική διαφορά των όρων Βιομηχανικό Πάρκο και Βιομηχανική Περιοχή, της αεριτζοδιαδικασίες του Φαστ Τρακ που υποθηκεύουν το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας, και ανατρέπουν την τουριστική προοπτική της περιοχής.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μας είπαν ότι αυτή την ενημέρωση θα έπρεπε να την κάνει η δημοτική

αρχή πριν πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις , που ανατρέπουν αυτά που σχεδιάζαμε μέχρι σήμερα για τον τόπο μας.

Καταγγέλθηκε και το κείμενο του Δήμαρχου για παραπληροφόρηση των δημοτών, την στιγμή που από την δημοτική αρχή δεν υπήρξε καμμία απολύτως πληροφόρηση στους δημότες , για το τεράστιο αυτό θέμα και τις (ειλημμένες ή μη) αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου κάτω από την πίεση της ΤΕΡΝΑ.Με εντυπωσίασαν οι παρεμβάσεις περαστικών,(... αυτοί είναι όλοι βολεμένοι,δεν ξέρουν από ανεργία), αλλά περισσότερο η έντονη ανησυχία που δημιουργήθηκε μαζί με τον προβληματισμό και τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ομιλητές.Ο Αντώνης Μπάρετ άκουσε μεγάλο μέρος της εκδήλωσης και έχει σίγουρα πολλά να μεταφέρει στην παράταξή του.
Από τη μεριά της Κίνησης Πολιτών ο Γιώργος Μπαλαμπάνης, καθηγητής σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, έκανε μια αναλυτκή παρουσίαση του ιστορικού και των συνεπειών της απόφασης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας τους πολίτες σε άμεση δραστηριοποίηση κατά των παράνομων διαδικασιών δημιουργίας της ΒΙΠΕ, και την ενημέρωσή τους σχετικά με αυτά τα σχέδια.


Γιώργος Μπαλαμπάνης
Τα επιχειρήματά του ενίσχυσαν ο αρχιτέκτων Κος Αλεξάκης και ο γιατρός Κος Ρολάνδος Παύλου, μιλώντας επιπλέον για "λεπτομέρειες" του σχεδίου που αφορούν υποβάθμιση των

ο αρχιτέκτονας Κος Αλεξάκης
νερών τόσο στον υδροφόρο ορίζοντα, όσο και στη Θάλασσα της Βόρειας Εύβοιας, του δασικού πλούτου , αλλά και την διαφαινόμενη ουσιαστική ατμοσφαιρική ρύπανση , από τις δραστηριότητες μια Βιομηχανικής Περιοχής, όπως τη θέλει η ΤΕΡΝΑ.ο γιατρός Κος Ρολάνδος Παύλου
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης διαβάστηκε μύνημα συμπαράστασης στην κίνηση , του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελυμνίων Γιάννη Ψαρρού, του οποίου του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο.
Επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμνιωτών Δημήτρης Κοτζαμάνης , τάχθηκε στο πλευρό της κίνησης και κατά της δημιουργίας Βιομηχανικής περιοχής, σοκαρισμένος από την παρουσίαση που έγινε.
Στους ακροατές ήταν και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μάρκου μαζί με τον Ηλία Κουκουρίκο και τον Γιώργο Βιολίδη. Ο Πρώην Δήμαρχος δήλωσε την συμπαράστασή του στην κίνηση Πολιτών και την αντίθεσή του στα σχέδια για την βιομηχανική περιοχή της ΤΕΡΝΑ.


Το σίγουρο είναι ότι ξεκινάει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το τι θα γίνει, οι ευθύνες και η ανετοιμότητα της δημοτικής αρχής τόσο στο θέμα των αποφάσεων όσο και της ενημέρωσης των δημοτών είναι τεράστιες.


Η  πολιτική της κάλυψης των όποιων αποφάσεων πίσω από τη λογική "έχουμε ανεργία, δουλειά νάναι κι ότι νάναι", δεν φαίνεται να αποδίδει και φέρνει και ίχνη λαϊκισμού,  χωρίς όμως να απαντάει σε βασικά ερωτήματα και καταγγελίες.Ή το επιχείρημα  δημοτικής συμβούλου που παρουσιάσθηκε ότι "...τόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα τι πειράζουν οι θανατηφόρες βιομηχανίες",συνάντησε τον χλευασμό και  δεν μπορεί να είναι επιχείρημα σε μια χώρα που θέλει να σταματήσει να είναι τριτοκοσμική.


Τώρα σε καιρούς που ο κόσμος περνάει τραγικές δοκιμασίες , το ποιος θα διαβάσει, θα σκεφθεί και θα αποφασίσει νηφάλια είναι το μεγάλο ζητούμενο.


Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει ένα διαφορετικό ρόλο στις εξελίξεις, μακρυά από το αποφασίζουμε και διατάζουμε, της ξεφεύγει ότι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με το 25% των ψήφων, αλλά πάλι θεσμικά και αποφασιστικά της ανήκει η δικαιοδοσία και το καθήκον τις όποιες αποφάσεις της να της βγάλει με την μεγαλύτερη λαϊκή συναίνεση.


Οι υπογραφές συμπαράστασης στον αγώνα της κίνησης πολιτών αυξάνουν και πιθανά να ξεβουλώσουν τα αυτιά όσων στέκουν άκαμπτοι πίσω από τα "βαριά παράσημά τους".
Πάνος Βασιλόπουλος

ΥΓ.


Μόλις το επιτελείο του μπλογκ ολοκληρώσει την επεξεργασία, θα μπουν και μερικά χαρακτηριστικά βίντεο.


Για περισσότερα, όσοι δεν γνωρίζουνπερί τινος πρόκειται, υπάρχουν προηγούμενες αναρτήσεις στο μπλογκ και στο kireas.org.


Όσοι βαριούνται το διάβασμα, ας πιστεύουν όσους αγαπάνε...

τα βίντεο που σας είπα:
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος