Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Οι κλειστές συσκέψεις είναι το νέο στυλ διακυβέρνησης των δύο δήμων
Στη  1-8-2011 πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία σύσκεψη με πρωτοβουλία των δημάρχων Ανέστη Ψαρού και Χριστοφή Ζάχου. Καλεσμένοι στη σύσκεψη ήταν οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης , ο Αντιπεριφερειάρχης  και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής. Αποκλεισμένες ήταν οι μειοψηφίες  των δημοτικών συμβουλίων, οι φορείς και ο τύπος. Κατά πληροφορίες για τους αποκλεισμούς υπεύθυνοι ήταν οι δήμαρχοι. Οι άλλοι που μετείχαν στη σύσκεψη πως και γιατί το αποδέχτηκαν? Πάλι κατά πληροφορίες συζητήθηκαν προβλήματα που χρονίζουν εδώ στη Βορειοκεντρική Εύβοια. Μα οι πολιτικές ποιών ήταν αυτές που έχουν

δημιουργήσει τα προβλήματα ή τα έχουν αφήσει σε τέλμα? Οι δύο δήμαρχοι και οι προσκεκλημένοι τους,  πλην 

ελαχίστων εξαιρέσεων, πόσα χρόνια συμπληρώνουν ξεχωριστά και συνολικά , που έχουν την ευθύνη για τις τύχες αυτού του τόπου? Οι  πολιτικές τους ή  η αδιαφορία τους δεν είναι που μας έχουν φτάσει εδώ?Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που οι δήμαρχοι επέβαλαν και οι υπόλοιποι αποδέχτηκαν τις κλειστές πόρτες?

Πόσα χρόνια γνωρίζουν το χάλι του οδικού δικτύου ή την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας? Αν δεν ξεσηκωνόταν ο κόσμος θα γινόταν τίποτα στο Κ. Υ. της Ιστιαίας? Έστω και αυτή η επέκταση αν και δεν ήταν το ζητούμενο.

Την αναγκαιότητα ύπαρξης σφαγείων στη περιοχή δεν τη γνώριζαν? Δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία ο δήμαρχος Ιστιαίας Ευαγγελόπουλος καλώντας όλους τους δημάρχους  της βορειοκεντρικής  Εύβοιας για το σκοπό αυτό  από το 2003? Και τότε δινόταν επιδότηση 75%. Έγινε τίποτα? Σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν υπεύθυνοι?

Τι μέτωπο θα κάνουν οι συσκεπτόμενοι και ενάντια σε ποιόν και με ποιους? Όταν το 50%των ψηφοφόρων που έχουν τιμήσει με τη ψήφο τους τις μειοψηφίες είναι αποκλεισμένοι, όπως αποκλεισμένοι είναι οι φορείς και ο τύπος  που θα κοινοποιούσε όλες τις ενέργειες και τις προσπάθειες των παραγόντων?

Δύο τρείς μέρες  πριν τη κλειστή σύσκεψη ο δήμαρχος Ψαρός στην εκπομπή του Γιάννη του Τσελίκα  στο Ράδιο Ιστιαία έλεγε ότι οι κλειστές πόρτες είναι ύποπτες.

Αυτό τα λέει όλα.

Ο αγώνας για το τόπο είναι συλλογική προσπάθεια και αφορά τους πάντες χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Οι κλειστές συσκέψεις ή είναι το νέο στυλ διακυβέρνησης των δύο δήμων που είναι και οι δύο στο κόκκινο ή γίνονται για το θεαθήναι  .

Ας κλείσουν καμιά λακκούβα  και ας μαζέψουν κανένα σκουπίδι, βελτιώνοντας  τουλάχιστον την καθημερινότητα των δημοτών και ας μην ψάχνουν συνυπεύθυνους για την αποτυχία τους.

Αναστασία Τσαρούχα

Επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας

Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.