Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:Μονόδρομος πλέον οι εκλογές


ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


ΠΡΩΗΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ

                                             


                                      

      Με την είσοδο του Σεπτέμβρη μπαίνουμε  σε μέρες πολύ δύσκολες , τις οποίες δεν μπορεί πλέον , όπως έδειξε και η μέχρι σήμερα πορεία της , να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση . Είναι χαρακτηριστική η αναποτελεσματικότητά της σ΄ όλα τα μέτρα που έχει πάρει , έχοντας μάλιστα  για πολύ καιρό  την ανοχή μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού : Όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από τη δημοσιονομική κρίση αλλά και την οδηγεί στη χρεωκοπία , αφού προηγουμένως βέβαια έφερε την Ελληνική κοινωνία σε πρωτοφανή οικονομική εξαθλίωση .


     Στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετώπισαν ανάλογη κρίση και είτε  ζήτησαν , όπως η

Ιρλανδία και η Πορτογαλία τη στήριξη της Τρόϊκας  είτε όχι ,όπως η Ισπανία , οι κυβερνήσεις τους αποφάσισαν να προσφύγουν στο λαό . Στη δική μας περίπτωση ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έχει γαντζωθεί στην εξουσία , παίζοντας όλα τα χαρτιά του , από τη παραίτηση του περασμένου Ιουνίου μέχρι τον ορισμό ως Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών του φιλόδοξου Ευάγγελου  Βενιζέλου .


      Όμως η πρόσφατη  πρωτοβουλία  του δεύτερου να προσφέρει εγγυήσεις  στη  Φινλανδία , βάζοντας ουσιαστικά μπουρλότο στην υλοποίηση της απόφασης  της 21ης Ιουλίου των ηγετών της Ευρωζώνης  αλλά και η ομολογία του για την επιβολή και νέων μέτρων ακύρωσαν και τις αρχηγικές φιλοδοξίες του ίδιου αλλά και τις εμμονές του ίδιου του Πρωθυπουργού , καθιστώντας πλέον μονόδρομο τη προσφυγή στις εκλογές .


     Μερικοί θα ισχυριστούν ότι οι εκλογές δεν θα προσφέρουν τίποτε αφού δεν υπάρχουν άλλες λύσεις  κι επιπλέον ενδέχεται να μας δημιουργήσουν και προβλήματα με τους εταίρους μας . Όμως  οι νέοι Πρωθυπουργοί των χωρών που προσέφυγαν σε  εκλογές όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα με την Ευρωζώνη αλλά και δεν πήραν πρόσθετα μέτρα , όπως παίρνει η δική μας Κυβέρνηση , φτάνοντας μέχρι του σημείου να θεσμοθετεί καινούρια πριν υλοποιηθούν τα προηγούμενα . Επί πλέον οι εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να εκφραστεί σε μια κρίσιμη περίοδο και να επιβάλλει λύσεις που δεν μπορεί μια Κυβέρνηση , όπως η σημερινή να υπηρετήσει .


    Εξ  άλλου πρέπει να καταλάβουν και ιδιαίτερα αυτοί που στηρίζουν τη Κυβέρνηση ότι ακόμη και ένα καθεστώς όταν καταρρέει γίνεται  πιο επικίνδυνο για τις κοινωνίες και πιο επιβλαβές για τους υποστηρικτές του  .

                                         ΧΑΛΚΙΔΑ   28/8/2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …