Παζάρια Ιστιαίας 2011, στην τελική ευθεία ο μπακλαβάς


Jimmys Εδώ και μέρες έχουν αρχίσει οι εργασίες για τα παζάρια Ιστιαίας με στόχο να ανοίξουν της πύλες τους επίσημα την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου με διάρκεια μιας εβδομάδας. Ένας θεσμός που καλά κρατεί εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνοντας χώρα πάντα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε κάποτε από το κέντρο της πόλης και κατέληξε τα τελευταία χρόνια στον χώρο της λαϊκής.

Είδη οι πρώτοι παζαριώτες έκαναν την εμφάνιση τους, ενώ η μπαλαρίνα ετοιμάζετε να χορέψει

σε ρυθμούς σάμπα. Στα παζάρια μπορεί κανείς να βρει από είδη ένδυσης - υπόδησης μέχρι χαλβά Φαρσάλων και από λούνα παρκ με μπαλαρίνα και αυτοκινητάκια μέχρι της γνωστέςψησταριές - παράγκες με τα σουβλάκια (πολλή "αλμυρά" θα είναι φέτος) που όλοι οι ντόπιοι τιμούν δεόντως με συνοδεία μπύρας και κλαρίνου.

Τον μπακλαβά που φτιάχνει η μητέρα μου θυμήθηκα μόλις βρέθηκα στον χώρο της λαϊκής έτσι που ήταν χαραγμένος, όλα τα κομμάτια (παράγκες) χαραγμένα και ισόποσα κομμένα έτοιμα να μοιραστούν αδρά με το αζημίωτο. Βέβαια πάντα στο ταψί βγαίνουν και κάποια κομμάτια - γωνίες πολλή μεγαλύτερα από όλα τα άλλα για εκλεκτούς καλοφαγάδες... (παράγκες δεν έχει μόνο το ποδόσφαιρο). Στον ρόλο του τεχνίτη ζαχαροπλάστη ο εργολάβος με την ομάδα του που έχει αναλάβει το στήσιμο των παραγκών με καρύδι τα ξύλα και φύλλο κρούστας της τσίγκινες λαμαρίνες. Το σιρόπι για να δέσει το γλυκό θα το ρίξουν οι παζαριώτες με τα εμπορεύματα τους. Έλα κόσμε να πάρεις...!!!


"JIMMYS αποκλειστικά για την Β.Ε."
Σχόλια