πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι 2011

Μαρίνα Βαλλή


Τελικά και εφέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έγιναν για να γίνουν.


Υπήρξε σχεδιασμός, κεντρικό θέμα, οργάνωση, οικονομικός προγραμματισμός, παρακολούθηση της υλοποίησης, διαφήμιση;;;;;;


Για να εξηγούμαι. Νομίζω ότι όταν σχεδιάζεις ένα σύνολο εκδηλώσεων απαντάς πρώτα σε ερωτήσεις όπως σε ποιούς απευθύνονται, ποιό σκοπό εξυπηρετούν, ποιά είναι η καλύτερη χρονική περίοδος, ποιό είναι κατάλληλο μέρος, πως θα κρίνουμε την επιτυχία ;;;;;


Όταν οργανώνεις πιστεύω ότι επιλέγεις και αναθέτεις κάθε εκδήλωση σε υπεύθυνα άτομα με συγκεκριμένες οδηγίες, χρονοδιαγράμματα, και άλλα.


Όταν προγραμματίζεις εκδηλώσεις, υπολογίζεις ακριβώς το κόστος (για να ξέρεις αν

μπορείς να το καλύψεις) και κόστος δεν είναι μόνο η πληρωμή του καλλιτέχνη ή ομιλητή, αλλά και η διαμονή, το φαγητό, τα μεταφορικά, το στήσιμο και ξεστήσιμο στο χώρο της εκδήλωσης, τα φώτα, η καθαριότητα και άλλα πολλά.


Όταν μιλάμε για παρακολούθηση της υλοποίησης εννοούμε ότι πρέπει οι υπεύθυνοι να ακολουθούν τις οδηγίες  και το χρονοδιάγραμμα και να ενημερώνουν αυτούς που έκαναν το σχεδιασμο και βεβαίως να μην ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό. Έτσι αν κάτι στην πορεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.


Τελικά μια εκδήλωση κρίνεται από τον αριθμό των ατόμων που την παρακολουθούν και την σχολιάζουν. Θα πρέπει λοιπόν να διαφημιστεί. Τι διαβάζει το κοινό για το οποίο σχεδιάζεται η εκδήλωση, τι ακούει, που συχνάζει για να μπούν οι ανακοινώσεις.


Και παίρνω για παράδειγμα την μουσική εκδήλωση με συμμετοχή παιδιών από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.


Θεωρώ ότι απευθυνόταν σε νεολαία (μόνο δημότες ή και άλλους;;;) Ποιός είχε αναλάβει την οργάνωση; Πώς επιλέχτηκε ο χώρος; Η ώρα; Που ανακοινώθηκε;


Αρκετοί από τους νέους το καλοκαίρι δουλεύουν και σίγουρα θα ήταν καλύτερα να γίνει πιο αργά από τις 9μμ. Η πλατεία δεν είναι ο χώρος που θα διασκεδάσει η νεολαία με δυνατή μουσική μέχρι αργά. Στο πρόγραμμα( που εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να διαβάσω)  δεν υπήρχε αναφορά στο όνομα του συγκροτήματος, ποιοί είναι, τι μουσική παίζουν. Αυτό δεν βοηθάει στη διαφήμιση.


Κρίμα, και αυτή η εκδήλωση έγινε για να γίνει. Κάτι παιδάκια με τους παπούδες τους που βρέθηκαν στην πλατεία των Ροβιών την συγκεκριμένη ώρα άκουσαν το συγκρότημα από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.


Και το κόστος θα το πληρώσουμε εμείς οι δημότες;;;


Πολλές ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση!

Μαρίνα Βαλλή
Αγροτουριστικός Ξενώνας


ελαιώνας


Ροβιές Ευβοίας 34005


τηλ 22270 71619 fax 22270 71630

 

Σχόλια