Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι 2011

Μαρίνα Βαλλή


Τελικά και εφέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έγιναν για να γίνουν.


Υπήρξε σχεδιασμός, κεντρικό θέμα, οργάνωση, οικονομικός προγραμματισμός, παρακολούθηση της υλοποίησης, διαφήμιση;;;;;;


Για να εξηγούμαι. Νομίζω ότι όταν σχεδιάζεις ένα σύνολο εκδηλώσεων απαντάς πρώτα σε ερωτήσεις όπως σε ποιούς απευθύνονται, ποιό σκοπό εξυπηρετούν, ποιά είναι η καλύτερη χρονική περίοδος, ποιό είναι κατάλληλο μέρος, πως θα κρίνουμε την επιτυχία ;;;;;


Όταν οργανώνεις πιστεύω ότι επιλέγεις και αναθέτεις κάθε εκδήλωση σε υπεύθυνα άτομα με συγκεκριμένες οδηγίες, χρονοδιαγράμματα, και άλλα.


Όταν προγραμματίζεις εκδηλώσεις, υπολογίζεις ακριβώς το κόστος (για να ξέρεις αν

μπορείς να το καλύψεις) και κόστος δεν είναι μόνο η πληρωμή του καλλιτέχνη ή ομιλητή, αλλά και η διαμονή, το φαγητό, τα μεταφορικά, το στήσιμο και ξεστήσιμο στο χώρο της εκδήλωσης, τα φώτα, η καθαριότητα και άλλα πολλά.


Όταν μιλάμε για παρακολούθηση της υλοποίησης εννοούμε ότι πρέπει οι υπεύθυνοι να ακολουθούν τις οδηγίες  και το χρονοδιάγραμμα και να ενημερώνουν αυτούς που έκαναν το σχεδιασμο και βεβαίως να μην ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό. Έτσι αν κάτι στην πορεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.


Τελικά μια εκδήλωση κρίνεται από τον αριθμό των ατόμων που την παρακολουθούν και την σχολιάζουν. Θα πρέπει λοιπόν να διαφημιστεί. Τι διαβάζει το κοινό για το οποίο σχεδιάζεται η εκδήλωση, τι ακούει, που συχνάζει για να μπούν οι ανακοινώσεις.


Και παίρνω για παράδειγμα την μουσική εκδήλωση με συμμετοχή παιδιών από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.


Θεωρώ ότι απευθυνόταν σε νεολαία (μόνο δημότες ή και άλλους;;;) Ποιός είχε αναλάβει την οργάνωση; Πώς επιλέχτηκε ο χώρος; Η ώρα; Που ανακοινώθηκε;


Αρκετοί από τους νέους το καλοκαίρι δουλεύουν και σίγουρα θα ήταν καλύτερα να γίνει πιο αργά από τις 9μμ. Η πλατεία δεν είναι ο χώρος που θα διασκεδάσει η νεολαία με δυνατή μουσική μέχρι αργά. Στο πρόγραμμα( που εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να διαβάσω)  δεν υπήρχε αναφορά στο όνομα του συγκροτήματος, ποιοί είναι, τι μουσική παίζουν. Αυτό δεν βοηθάει στη διαφήμιση.


Κρίμα, και αυτή η εκδήλωση έγινε για να γίνει. Κάτι παιδάκια με τους παπούδες τους που βρέθηκαν στην πλατεία των Ροβιών την συγκεκριμένη ώρα άκουσαν το συγκρότημα από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.


Και το κόστος θα το πληρώσουμε εμείς οι δημότες;;;


Πολλές ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση!

Μαρίνα Βαλλή
Αγροτουριστικός Ξενώνας


ελαιώνας


Ροβιές Ευβοίας 34005


τηλ 22270 71619 fax 22270 71630

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …