Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Να χρηματοδοτηθεί προκαταρκτική μελέτη για την αξιοποίηση των λιμνοθαλασσών μεγάλο και μικρό λιβάρι ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου

Πρόθυμος να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί προκαταρκτική μελέτη για τη βιώσιμη οικονομική εκμετάλλευση των λιμνοθαλασσών μεγάλο και μικρό λιβάρι, εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από την πλευρά του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας, υπεύθυνου τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση της

Ολομέλειας της Βουλής.


Σε αυτή την περίπτωση και αφού τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα θα εξεταστούν οι τρόποι συνεργασίας δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα.


Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι οι κάτοικοι αγωνιούν για το μέλλον τους δεδομένης της ανεργίας που πλήττει εδώ και χρόνια την Εύβοια και πιο συγκεκριμένα τη Βόρεια Εύβοια και επισήμανε ότι σήμερα επιθυμούν να αξιοποιηθεί το πλούσιο δυναμικό της περιοχής τους. Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη ιχθυολόγοι διαβεβαιώνουν ότι με μικρές επενδύσεις τα δύο λιβάρια μπορούν να εξελιχθούν σε φυσικά ιχθυοτροφεία και ιχθυοπαραγωγικά κέντρα.


Όπως είπε χαρακτηριστικά: «αυτό που πρέπει επειγόντως να κάνουμε στην Ελλάδα είναι να αλλάξουμε πρότυπα κάτι για το οποίο είναι έτοιμη η τοπική κοινωνία. Πρέπει να διευρύνουμε την παραγωγική μας βάση ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, γιατί είναι ντροπή εν έτει 2011 η Ελλάδα να μην μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της».


Ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν ένα πολύ δυναμικό τομέα της οικονομίας μας για τον οποίο έχει παρουσιαστεί επενδυτικό ενδιαφέρον.


Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα πρέπει η πολιτεία να θέσει όρους που να διασφαλίζουν τη σωστή αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων μιας περιοχής, που δυστυχώς σήμερα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χωματερή.


«Οφείλει- είπε- η κυβέρνηση να αξιοποιήσει κάθε μέσο ώστε να βοηθήσει από τη μια στην αξιοποίηση κάθε πόρου που παρέχει η περιοχή και από την άλλη στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους κατοίκους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.