Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

« Απάντηση της κ. Περλεπέ στη Δήλωση Μαρκόπουλου».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με  αφορμή τη δήλωση του βουλευτή κ. Μαρκόπουλου περί ανευθυνότητας στο  ΠΑΣΟΚ  για προβλήματα του νομού μας και για  την  Η/Μ  Κύμης , προέβει στην εξής δήλωση:


«Όσον αφορά το θέμα της συνάντησης  για το Κέντρο Υγείας  Ιστιαίας και το οδικό δίκτυο και την απαξιωτική δήλωση του συναδέλφου βουλευτή για την αναβολή της συνάντησης αυτής, θέλω να του  υπενθυμίσω  ότι το κόμμα  του οποίου είναι βουλευτής, ανέβαλε αυτά όπως και όλα τα  άλλα

  προβλήματα   που απασχολούν  το νομό μας  επί  5,5  χρόνια που είχε την εξουσία και δεν έδωσε λύση σε κανένα.


Αναφορικά με το ζήτημα της Ηλεκτρομηχανικής και το όψιμο ενδιαφέρον του κόμματος και των στελεχών της  μείζονος αντιπολίτευσης, πρέπει επίσης  να τους θυμίσω ότι,  καθ΄όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία  μέχρι το 2009, δεν δόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  καμία παραγγελία που θα στήριζε την παραγωγή του εργοστασίου και την επιβίωσή  του.


Σχετικά με τη συνάντηση  με τον αρμόδιο Υφυπουργό Άμυνας για την ενημέρωση όλων των βουλευτών της Εύβοιας, των εργαζομένων στο εργοστάσιο  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτή θα πραγματοποιηθεί  αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο όταν, μέχρι τότε,  θα έχει συζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς  η πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και κατά συνέπεια του εργοστασίου της Η/Μ Κύμης.


Όμως θέλω να σημειώσω  ότι, ο κ. Μαρκόπουλος και το κόμμα του,  ασκούν  κριτική στην κυβέρνηση  και στα  στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για τα αδιέξοδα που  δημιούργησαν οι ίδιοι  και οι  πολιτικές τους από το 2004 μέχρι το 2009.


Ας μην υποτιμούν λοιπόν ο συνάδελφος και η Νέα Δημοκρατία τους πολίτες του νομού μας, που έχουν και μνήμη και κρίση και ας σταματήσουν επιτέλους  την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γιατί το μόνο που καταφέρνουν, είναι  να προκαλούν  την οργή στη κοινωνία του  τόπου μας».
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …