Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Αεροπορική σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με Κρήτη και Μύκονο


Π. ΠετράκοςΤην έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου (Νέα Αγχίαλος) με το Ηράκλειο Κρήτης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο, ανακοίνωσε η εταιρεία Sky Express, έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις με το δήμο Βόλου και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι πτήσεις της Sky Express από και προς το Ηράκλειο ξεκινούν την Κυριακή 3 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου, Σ. Μπαρτζιώκα, τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου συνδέεται με άλλο προορισμό εντός Ελλάδας, γεγονός το οποίο δημιουργεί νέες προοπτικές για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή (σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sky Express, τα αεροπορικά εισιτήρια θα διαμορφωθούν στα 115 ευρώ για τη διαδρομή Ηράκλειο - Βόλος και 99 ευρώ για τη διαδρομή Βόλος - Μύκονος, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Οι ίδιοι ναύλοι θα ισχύουν και για τις πτήσεις επιστροφής).

Πραγματικά η δημοτική αρχή του Βόλου αξίζει συγχαρητήρια για τις προσπάθειες  αναβάθμισης του Α/Δ της Νέας Αγχιάλου και από ότι φαίνεται το πετυχαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αεροπορικές αφίξεις του καλοκαιριού από τους ξένους αερομεταφορείς κατά τη φετινή θερινή περίοδο θα είναι άκρως

εντυπωσιακές για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Και αυτό γιατί από τα 17 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στην αύξηση που θα υπάρχει φέτος σε αφίξεις. Ειδικότερα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα είναι αυξημένες κατά 125,8%. Αυτή η αύξηση ξένων επισκεπτών στο Α/Δ του Βόλου φαίνεται να επηρεάζει θετικά και την Βόρεια Εύβοια  σύμφωνα με πληροφορίες από ξενοδόχους της περιοχής (αύξηση αλλοδαπών),  αν και γενικά σε απόλυτους αριθμούς παρουσιάζεται μείωση των τουριστών, διότι η Βόρεια Εύβοια στηρίζεται κατά 90% περίπου σε έλληνες τουρίστες.

                Τέλος αξίζει να επισημάνουμε ότι το Α/Δ της Νέας Αγχιάλου είναι το Α/Δ της Βόρειας Εύβοιας μιας και απέχει μόλις 40 λεπτά από το λιμάνι της Γλύφας και κατ επέκταση 65 λεπτά από το λιμάνι του Αγιόκαμπου της Βόρειας Εύβοιας.ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥwww.volosairport.grΚέντρο Πληροφοριών

Τηλ.: +30 24280 76886 Mε  Εκτίμηση Π. Πετράκος (www.northeviaguide.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …