Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβολή GOLFLAND? στην Αθήνα


Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 7:30μμ θα γίνει η κεντρική προβολή του ντοκιμαντέρ GOLFLAND? της Νέλλης Ψαρρού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αμφιθέατρο Καράγιωργα. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της δημιουργού αλλά και μια μικρή εισήγηση από τον υποψήφιο διδάκτορα στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης Μιχάλη Νικολακάκη σχετικά με το θέμα της τουριστικής

ανάπτυξης την περίοδο 1950-1974 στην Ελλάδα.

Προβολή GOLFLAND? στην Αθήνα

[στο παραπάνω λινκ υπάρχει και το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ]Αγαπητοί Φίλοι,Ύστερα από 2 χρόνια εθελοντικής εργασίας, αν και με αυστηρά κριτήρια επαγγελματισμού, εγώ και οι λίγοι συνεργάτες έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες προβολές του στο κοινό. Το κίνητρό μας γι αυτή τη δουλειά υπήρξε η ενημέρωση  του κόσμου, για ένα θέμα εξαιρετικά καίριο και προκλητικό, για το οποίο δυστυχώς λίγοι συμπολίτες μας γνωρίζουν - αυτό το κενό ενημέρωσης θέλαμε να καλύψουμε. Δυστυχώς, όταν το ξεκινήσαμε δεν προβλέπαμε πόσο επίκαιρο θα ήταν κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσής του. Και λέω δυστυχώς γιατί, παρόλο που κάθε δημιουργός θέλει την επικαιρότητα του έργου του, η επικαιρότητα αυτή αφορά το συντονισμένο ξεπούλημα του τόπου μας, και αυτό δεν μας ευχαριστεί καθόλου. Με απλά λόγια, το Μνημόνιο -ως ευκαιρία να "περάσουν" πολιτικές που ως τώρα δεν πέρναγαν- περιλαμβάνει 2 σκέλη: το ένα αφορά τις εργατικές κατακτήσεις και το άλλο τη δημόσια περιουσία. Η δική μας δουλειά αναφέρεται (παρεμπιπτόντως) στο δεύτερο σκέλος.Θέλω να σας προσκαλέσω να παραβρεθείτε στην τελευταία γι αυτή τη σεζόν και κεντρική προβολη του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα. Θα σας ζητήσω, πέρα από το να προωθήσετε αυτή την εκδήλωση και σε άλλους, αν φυσικά το επιθυμείτε, τη φυσική σας παρουσία σε αυτή την εκδήλωση (για όσους ειστε Αθήνα), για πολλούς λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω εδώ τώρα. Πάντως, σας υπόσχομαι μια δημιουργική βραδιά ενημέρωσης.

Εγώ και οι συνεργάτες μου χρειαζόμαστε τη στήριξή σας.Νέλλη ΨαρρούΥΓ1: Η ιστοσελίδα μου λειτουργεί ξανά κανονικά - σχεδόν!

ΥΓ2: Εκτός της Δευτέρας, το GOLFLAND? θα προβληθεί και την Κυριακή 29 Μαίου, στις 5μμ, στο Β-φέστιβαλ, Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. Επειδή όμως αυτή η εκδήλωση θα γίνει σε πιο περιορισμένο χώρο και χρόνο, κρατήστε την ως "εφεδρεία".

www.nellypsarrou.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …