Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έλλειψη απλής οργάνωσης στης τεχνικές υπηρεσίες του δήμου
Πολλές είναι οι φορές που υπάλληλοι - εργάτες των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (στην προσπάθεια τους να επισκευάσουν υπόγειους αγωγούς ύδρευσης) σκάβουν, χτυπούν και καταστρέφουν υπόγεια τηλεφωνικά καλώδια του ΟΤΕ με αποτέλεσμα επαγγελματίες και ιδιώτες να μένουν χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ για αρκετές ώρες μέχρι οι τεχνικοί του ΟΤΕ να επισκευάσουν τα υπόγεια καλώδια. Η κινητοποίηση των τεχνικών του ΟΤΕ είναι συνήθως άμεση, αλλά για να επισκευασθεί ένα τέτοιο υπόγειο καλώδιο χρειάζονται ώρες γιατί αποτελείτε από πολυάριθμους αγωγούς και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι καλύτερες (βάθος, χώμα, λάσπη,

νερό). Όταν ένας επαγγελματίας μένει από τηλέφωνο και ίντερνετ, χάνει κάθε επικοινωνία και είναι σαν να του βάζεις λουκέτο στην επιχείρηση του για ώρες.

Πάλι καλά που δεν έχουμε υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ να κινδυνεύουν οι υπάλληλοι - εργάτες του δήμου από ηλεκτροπληξία και να πληρώσουν, με την ίδια τους την ζωή, την ανευθυνότητα τους.

Πόσο δύσκολο είναι ο δήμος να προμηθευτεί τα σχέδια (υπόγειου και εναέριου δικτύου) από τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ; Πόσος κόπος χρειάζεται για να φωτοτυπηθούν τα σχέδια και να μοιραστούν σε όλες της τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να ξέρουν που σκάβουν και τι είναι από κάτω; Το ΟΤΕ είναι απέναντι από την δημαρχία και η ΔΕΗ λίγα μέτρα ποιο κάτω... Πρόσφατα, ιδιώτης (τεχνικό γραφείο) ζήτησε αυτά τα σχέδια υπογείου και εναερίου δικτύου και τα παρέλαβε αυθημερόν, πλήρεις και με κάθε λεπτομέρεια, από τα τοπικά ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Τέτοιες περιπτώσεις - ζημιές έχουν συμβεί πολλές φορές και στην μεν νέα δημαρχία και στης δε παλαιότερες δημαρχίες, και πάντα ο απλός πολίτης την πληρώνει...


poliths.dhmou.istiaias


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …