Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξανά στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Συμεών Κεδίκογλου για τη δραματική κατάσταση στα καταστήματα ΙΚΑ του νομού

Βασικό θέμα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο ήταν η κατάσταση στα καταστήματα ΙΚΑ του νομού λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού. Ο διοικητής ανέφερε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα αντιμετωπιστεί με μετατάξεις και στο σχόλιο του βουλευτή ότι το ίδιο είχε ειπωθεί και στην προηγούμενη συνάντηση τους πριν από ένα χρόνο περίπου, ο  διοικητής πρόσθεσε ως νέο στοιχείο

το διορισμό στα καταστήματα του ΙΚΑ και των επιτυχόντων στο διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε επίσης εξηγήσεις γιατί οι περιοχές της Αιδηψού, των Ωρεών, της Ιστιαίας και του Αρτεμισίου στη Βόρεια Εύβοια και τα Στύρα, το Μαρμάρι και η Κάρυστος της Νότιας Εύβοιας δεν λήφθηκαν υπόψη στην προκήρυξη που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΚΑ για την κάλυψη θέσεων ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού με συμβάσεις, όταν μάλιστα αυτές οι περιοχές αυξάνουν σημαντικά τον πληθυσμό τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλου, ο λόγος ήταν ότι αυτή την εισήγηση έλαβε από τα υπηρεσιακά όργανα. Δεσμεύτηκε ωστόσο να επανεξετάσει το θέμα και σε κάθε περίπτωση να δώσει την ερχόμενη εβδομάδα μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική.

Ο κ. Κεδίκογλου θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των θεμάτων του ΙΚΑ στην Εύβοια. Αν δεν σημειωθούν ταχύτερα βήματα ή οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν θα είναι ικανοποιητικές, ο βουλευτής θα αναζητήσει με τα μέσα που έχει την εξεύρεση λύσεων, εμμένοντας στη θέση του ότι σε ζητήματα υγείας, επιπλέον υποβάθμιση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για την Εύβοια.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …