Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απάντηση - λύση στην ανάρτηση "Νερό - ρεύμα για τα σκάφη στο λιμάνι Ωρεών;"


Μετά την ανάρτηση στο μπλοκ (http://istiaianews.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html) και την δημοσίευση στην Β.Ε. ήρθε η "απάντηση" και η "λύση".

Η αστεία απάντηση ήρθε από το λιμεναρχείο Ωρεών (αφού Δήμος Ωρεών δεν υφίσταται ποια) λέγοντας ότι το έργο ήταν έτοιμο και περίμεναν την ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα. Μπαλάκι η ευθύνη από τον ένα στον άλλο όπως πάντα, μια εργασία λίγων λεπτών κάνει χρόνια για να γίνει. Πόσο

δύσκολο ήταν μόλις τελειώσει το έργο να επικοινωνήσει ο Δήμος ή ο Λιμενάρχης με την ΔΕΗ ή τον διευθυντή της και να απαιτήσει να στείλουν τεχνικό να κάνει την σύνδεση? Μήπως δεν είχε γίνει καν αίτηση ηλεκτροδότησης;

Η αστεία λύση ήταν να γίνει τελικά η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά αυτή την στιγμή ρεύμα έχουν μόνο τα μισά σημεία και μόνο από την μια πλευρά του λιμανιού. Η ηλεκτρική παροχή είναι μια για όλα τα σημεία και λογικά θα έπρεπε να έχουν όλα ρεύμα. Μήπως δεν είχαν τοποθετήσει τα υπόγεια καλώδια (γραμμή τροφοδοσίας) που ενώνει σημείο με σημείο και καταλήγει στην κεντρική παροχή με τον μετρητή;

Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι τα σημεία αυτά έχουν συνέχεια και δωρεάν ρεύμα τώρα, που δεν θα έπρεπε. Το καθένα έχει ατομικό ηλεκτρονικό μετρητή και καταλήγουν σε κεντρικό μετρητή και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Ο ενδιαφερόμενος ιδιόκτητης σκάφους που χρειάζεται ρεύμα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή με πλήρη στοιχεία του για να του ανοίξουν το ρεύμα στο συγκεκριμένο σημείο που έχει συνδεθεί, να μηδενιστεί ο μετρητής του, μερικές φορές να προκαταβάλει κάποια εγγύηση, και στο τέλος να πληρώσει της κιλοβατώρες που κατανάλωσε.

Το κακό από την μη λειτουργία των σημείων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι διπλό. Από την μια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο τουρίστας ιδιοκτήτης σκάφους με αποτέλεσμα να φύγει και να τον χάσουμε, αυτόν, το πλήρωμα, τους φιλοξενούμενους του, μάλιστα σε δύσκολες μέρες για τα τοπικά καταστήματα. Από την άλλη ο Δήμος χάνει έσοδα γιατί αυτό το ρεύμα και το νερό που προσφέρουν τα σημεία τα πουλάει νόμιμα, δεν τα προσφέρει δωρεάν, και μάλιστα με πολλή μεγαλύτερη τιμή από την αρχική τους. Πόσους τουρίστες χάσαμε, πόσους άλλους επηρέασαν, τη δυσφήμηση έκαναν, τι έσοδα έχασε ο Δήμος, όλοι καταλαβαίνουμε...

poliths.dhmou.istiaias


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …