Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Τακτοποίηση εξπρές για τα αυθαίρετα


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη,
 Θεολόγου

Σχέδιο εξπρές για την τακτοποίηση των περίπου 1,2 εκατ. αυθαίρετων κτισμάτων σε όλη τη χώρα ενέκρινε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος ότι θα τραβήξει κόκκινη γραμμή με το παρελθόν και έχει αναζητήσει την νομική φόρμουλα, που δεν αφορά στη νομιμοποίηση, λόγω συνταγματικού κωλύματος, αλλά στη  μείωση των προστίμων. Κορυφαίοι παράγοντες επισημαίνουν ότι η όλη

ρύθμιση, που θα ανακοινωθεί σύντομα, κινείται στα όρια της νομιμότητας καθώς αναμένεται να προβλέπει ένα είδος "τακτοποίησης" για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ακόμη και εσαεί αλλά με πληρωμή ετήσιων προστίμων. Τα πρόστιμα αυτά δεν θα είναι τα υψηλά. Ωστόσο, παραδέχονται ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι θα δώσει λύση σ΄ ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να έχει έσοδα από την τακτοποίηση αυτή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιδιώξει την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων ούτε την είσπραξη των υπέρογκων ποσών διατήρησης που προβλέπει ο ισχύων νόμος.

1 σχόλιο:

  1. λουκούμι θα κάτσει σε πολλούς... από αυθαίρετα και άδειες του κ**ου η βόρεια Εύβοια άλλο τίποτα... πάνε τα Κανατάδικα, θέρετρο για λίγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.