Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ"-1ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ1ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ1th SWIMMING ACROSS THE EVOIKOS GULF-13 Km- O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει τον κολυμβητικό μαραθώνιο: «1ος Διάπλους Ευβοϊκού Κόλπου», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011.


Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του

παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξη του «παράλιου Κανδηλίου» ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.


Οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 13 Κμ. από τη Θέση «Άσπρα» της στερεοελλαδίτικης ακτής μέχρι τη Σκάλα της Λίμνης, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά των κολυμβητών/τριών θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα για τις περιπτώσεις αυτές μέτρα, ενώ θα συνοδεύονται και από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που θα διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία και άλλα υποστηρικτικά μέσα. Τερματίσαντες θα θεωρούνται όλοι οι αθλητές που θα ανέβουν στη Σκάλα της Λίμνης μέχρι 3 ώρες μετά τον τερματισμό του πρώτου κολυμβητή και σε όλους θα απονεμηθούν αντίγραφο αγαλματιδίου αρχαίου κολυμβητή με την επιγραφή «Σκυλλίας», τιμής ένεκεν στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου, στη Βόρεια Εύβοια.


                Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού στείλουν έγγραφη δήλωσή τους μέχρι την 8η  Ιουλίου 2011 στη διεύθυνση: ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ «Ο Ποσειδών», Λίμνη Ευβοίας, Τ.Κ.: 34 005 ή συμπληρωμένη αίτηση με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ipalantzas@yahoo.gr. Ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπερνά τους 15. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον παραπάνω αριθμό η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή με βάση τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα δίνοντας προτεραιότητα στις διακρίσεις τους στο υγρό στοιχείο, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.


Οι αθλητές θα ειδοποιηθούν μέχρι την 15η Ιουλίου 2011.


                Ο διοργανωτής δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση (το πολύ 45 ημερών), που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές έως τις 8 Ιουλίου 2011. Επισημαίνεται ότι ο αθλητής που δεν θα προσκομίσει ιατρική βεβαίωση δε θα συμμετάσχει στον  αγώνα. Δυστυχώς, δεν προβλέπεται κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων αθλητών.


     Για τις ανάγκες του αγώνα και την επιτυχημένη έκβασή του επαφιέμεθα στην υποστήριξη  των μελών και των φίλων μας και στη χορηγική διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.Με τιμή το Δ.Σ. του Ομίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.