Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Προς τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης.


Σικαλίδης Παναγιώτης

Πρόεδρε σου γράφω δημόσια, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα του ομίλου την ώρα που όλοι μιλάνε για ανάπτυξη.

Σου γράφω γιατί κάποτε είπες ότι ξεκινάς μία καινούργια πορεία στον όμιλο και πως θα προσπαθήσεις να λύσεις τα προβλήματα του. Σου γράφω γιατί κάποτε δήλωσες πως θα δώσεις νέα πνοή και θα είσαι

παρών.

Δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα, δείχνει πως το ενδιαφέρον σου για τον όμιλο έμεινε στα λόγια. Δεν ήταν αληθινό και δεν τίμησε την ψήφο αυτών που σου την εμπιστεύτηκαν.

Ο όμιλος κλειστός, εσύ άφαντος, ή αγωνία όλων διάχυτη και τα λόγια να δίνουν και να παίρνουν. Όμως πρόεδρε σου υπενθυμίζω, πως ο όμιλος δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια κανενός. Δεν είναι τσιφλίκι.

Ο όμιλος ανήκει στον τόπο και στα μέλη του. Χρειάζεται και απαιτεί, δομημένο περιβάλλον και διοίκηση με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης. Πρέπει να έχει πόρτες ανοιχτές, να λειτουργεί και να εκπληρώνει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Πρέπει να επικοινωνεί με τα μέλη τους αθλητές και τους προπονητές.

Όταν τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει αλλά εσύ εμφανίζεσαι σε συγκεντρώσεις -άλλες και όχι του ομίλου- και συζητάς με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς (με την ιδιότητα του προέδρου), δημιουργείς προβληματισμούς και προκαλείς απορίες.

Εμφανίσου λοιπόν και δώσε εξηγήσεις σε ερωτήσεις του τύπου "τι" και "γιατί". Δηλαδή: Τι όφειλε η διοίκηση να πράξει, τι έπραξε ή παρέλειψε να πράξει και γιατί το έκανε αυτό.

Αντιλαμβάνεσαι πως κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον όμιλο σαν όχημα εκπλήρωσης φιλοδοξιών και πως η ικανότητα διαχείρισης σου, κρίνει και το μέλλον της ανάπτυξης του.

Θα το καταλάβω εάν δεν μπορείς να συνεχίσεις. Σεβάσου τη μέχρι τώρα ανοχή και υπομονή που έχουν δείξει πολλά από τα μέλη και απαγκιστρώσου από το άρμα.

Μη κρατάς σε ομηρία ένα θεσμό. Άσε τους άλλους που ζουν εδώ με τα παιδιά τους και βλέπουν τον όμιλο σαν ένα υγιή χώρο συγκέντρωσης, άθλησης και διασκέδασης να προσφέρουν και να εργαστούν για αυτόν.

Κάλεσε άμεσα γενική συνέλευση για εκλογές και θα δεις ότι και όραμα υπάρχει και προτάσεις υλοποιήσιμες θα ακουστούν.

Μην απορείς γιατί σου γράφω. Τα παιχνίδια εξουσίας δεν είναι για όλους και ο δρόμος της λύσης μου είναι γνωστός. Ο όμιλος δεν είναι εσύ.

Σικαλίδης Παναγιώτης

6 σχόλια:

 1. Και εγώ μαζί σου Σικαλίδη (σαν Πρόεδρος του ΝΟΛ), αλλά και όλο το Δ.Σ (πλην της "κοντής .... ουράς σου" - ξέρεις εσύ σε ποια αναφερόμαστε). Nα 'σαι καλά ρε φιλαράκι γιατί αυτές τις μαύρες μέρες γενικότερα, μας έκανες και χαμογέλασε το χειλάκι μας. Γύρνα τώρα πλευρό και ξανακοιμήσου μπας και δεις και κανένα νέο "όραμα" και έλα στην Γ.Σ να τα πούμε εκεί , γιατί τότε θα λογοδοτήσουμε στο Σώμα σαν Δ.Σ και εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος.
  Φιλικά πάντα
  Δ.Διαμαντής
  Πρόεδρος ΝΟΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Διαμαντή, το τράβηξες μακριά και σε λάθος ουρά αναφέρεσαι. Η δική μου, μπορεί και να θεωρείται κοντή, αλλά δυστυχώς για σένα έχει επάρκεια γνώσεων.

  Η συνεχής αναβολή των διαδικασιών για αρχαιρεσίες άφησαν τον όμιλο ακέφαλο. Η θητεία του ΔΣ έχει λήξει από καιρό και δεν νομιμοποιείσαι ούτε εσύ, ούτε κανείς από το ΔΣ να αναφέρεστε με ιδιότητα την οποία έχετε χάσει ή να χρησιμοποιείτε τα προνόμια που είχατε λόγω αυτής.

  Ελπίζω να σε κάνω να γελάσεις και πάλι για αυτό διάβασε πιο κάτω, ρώτα το δικηγόρο σου και έλα καλά προετοιμασμένος. αλλιώς σε βλέπω για πολύ κουπί.

  Σε περίπτωση κατά την οποία λήξει η οριζόμενη από το καταστατικό θητεία της διοικήσεως σωματείου και εν τω μεταξύ δεν εκλεγεί νόμιμα νέα, η θητεία του παλαιού ΔΣ δεν παρατείνεται αυτοδίκαια, αλλά ανακύπτει έλλειψη διοικήσεως και ανάγκη διορισμού προσωρινής κατά την ΑΚ 68. Βλέπε (ΕΑ 245/93) (ΑΠ 1601/02) και δίκαιο αθλητικών σωματείων, Τόμος Α` σελ. 344.

  Κάθε απόφαση διοικήσεως της οποίας η θητεία έχει λήξει, περί συγκλήσεως ΓΣ για εκλογή νέας διοικήσεως είναι απολύτως άκυρη και υπάρχει ανάγκη διορισμού προσωρινής διοικήσεως προκειμένου αυτή πλέον να συγκαλέσει έγκυρα και νόμιμα την ΓΣ του σωματείου προς εκλογή νόμιμου νέου ΔΣ.

  Εξάλλου κατά τα άρθρα 95 και 96 του ΑΚ, εξουσία συγκλήσεως της ΓΣ σωματείου έχει η νόμιμη διοίκηση του σωματείου. Σε περίπτωση κατά την οποία τα μέλη του σωματείου κληθούν σε ΓΣ από αναρμόδια διοίκηση η συγκέντρωση δεν έχει τον χαρακτήρα ΓΣ, θα είναι νομικά ανύπαρκτη και οι όποιες αποφάσεις της δεν θα αποτελούν αποφάσεις του συλλογικού οργάνου και θα είναι νομικά απολύτως άκυρες.

  Τις αποφάσεις νομικά ανύπαρκτης διοίκησης μπορεί να προσβάλει όποιος έχει έννομο συμφέρον

  Το θέμα είναι σοβαρό και όπως καταλαβαίνεις θα είμαι ένας από αυτούς εάν δεν μου δοθούν πειστικές εξηγήσεις για θέματα ταμείου, χρήσης αυτοκινήτου από πρώην μέλος ΔΣ για ίδιους σκοπούς, διαχείριση σκαφών από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, παύση και απαξίωση τμημάτων, μη διεξαγωγή συνελεύσεων και άλλα πολλά.

  Σικαλίδης Παναγιώτης
  Μέλος ΝΟΛ.
  Χρηματοδότης όταν υπήρξε ανάγκη.
  Παρών σε όποια συνέλευση καλέστηκα.
  Μόνιμος κάτοικος Λίμνης.
  Πατέρας παιδιού που θέλει να ασχοληθεί με τη θάλασσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΓΚΗ!!!
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΛΕΦΤΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ!ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙΟ¨ΤΙΤΛΟΣ¨ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ .ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΝΕΣ ΟΥΖΑΚΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λοιπόν φιλαράκο ένα τελευταίο από εμένα για να το κλείσω το θέμα από πλευράς μου. Συμμετέχω στον Όμιλο επειδή το ‘’γουστάρω’’ και μόνο την ενεργό συμμετοχή θεωρώ Τίτλο Τιμής. Τα ‘’προεδριλίκια και όλα τα λοιπά με αφήνουν αδιάφορο , γι’ αυτό και η συμπεριφορά μου από την εποχή που δεν ήμουν μέλος του ΔΣ μέχρι σήμερα παραμένει ίδια και αναλλοίωτη. Το ίδιο κάνουν για τον Όμιλο Απλά Μέλη του (πολλές φορές και μη Μέλη) , όταν υπάρχει ανάγκη. Αυτούς τους ανθρώπους σέβομαι και την δική τους άποψη υπολογίζω , για τους υπόλοιπους σαν εσένα αδιαφορώ. Κάτι επίσης σημαντικό που πρέπει να μάθεις είναι ότι ποτέ οι απειλές δεν με φόβισαν (ακόμη και όταν προέρχονταν από ανθρώπους με γεμάτα παντελόνια) , γι’ αυτό το απειλητικό πνεύμα της επιστολής σου το εκλαμβάνω σαν ‘’στιγμιαίο λάθος’’ από πλευράς σου και δεν του δίνω συνέχεια.
  Διαμαντής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ??????
  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ?? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΛΟΥΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΕΠΕΣΕ¨.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα με το αρχικό γράμμα. Τι στο διάολο. Τρελός είναι ή ξέρει τι λέει. Διάβασα και τις μέχρι τώρα απαντήσεις και ένα μπορώ να πω.

  Το χάσατε το νόημα πατριώτες.

  Ο άνθρωπος σας είπε ότι έληξε η θητεία του ΔΣ, και δεν κάνατε εκλογές. Σας είπε ότι ληγμένο ΔΣ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τίτλους του ΝΟΛ, ότι με τίτλο του ΝΟΛ πήγατε σε εκδηλώσεις ενώ δεν θα έπρεπε, ότι κάποιοι του ΔΣ χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση σκάφη και αυτοκίνητα, ότι τα μέλη συζητούν μεταξύ τους για όλα αυτά και ανησυχούν και τι θα προσβάλει τις αποφάσεις εάν δεν του εξηγήσετε γιατί γίνονται αυτά.

  Απορεί και μαζί με αυτόν και εγώ, γιατί δεν κάνετε εκλογές.

  Καμία απάντηση επί της ουσίας. Ειρωνικά του είπατε να κοιμηθεί, αναφερθήκατε σε αλάζονα, αγενή και ουζάκια που το παίζει λεφτάς χωρίς να είναι, δεν σηκώνετε απειλές και βγάζετε και κακίες μεταξύ σας.

  Αυτός μίλησε για γεγονότα και εσείς τσιμπήσατε προσωπικά. Πιστεύω ότι ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ και πρέπει γρήγορα να κάνετε κάτι ώστε να μπουν όλα σε σειρά. Δεν πειράζει. Λάθη γίνονται και τουλάχιστον για τον Διαμαντή ξέρω ότι έχει προσφέρει.

  Όμως στο internet διαβάζουν πολλοί και δεν μπορεί να διασύρετε ένας θεσμός στολίδι στο χωριό από μια παρέα που μάλλον έχει δικά της προβλήματα.

  Τα λεγόμενα και το ύφος των επώνυμων και ανώνυμων απαντήσεων δεν κάλυψαν τα ερωτηματικα που μου δημιούργησε το γράμμα στον πρόεδρο.

  Και εγώ σαν μέλος του ΝΟΛ και Ελύμνιος γονιός θα παραμείνω ανώνυμος και θα περιμένω την αλήθεια στη συνέλευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.