Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Πανήγυρης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι του Δήμου μας το διήμερο 26 & 27 Μαΐου 2011. Η δουλειά των Υπηρεσιών του Δήμου μας, η βοήθεια και η συνεργασία των εμπλεκόμενων Φορέων, συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των εορταστικών εκδηλώσεων, στην υποδοχή και εξυπηρέτηση των χιλιάδων προσκυνητών

που επισκέφτηκαν το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι.
Ευχαριστούμε όλους τους προσκυνητές και τους υψηλούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την Πανήγυρη και το Δήμο μας.Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, Καρυστίας κ.κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο, Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Παύλο,Σερρών κ.κ. Θεολόγο, Ηλιουπόλεως Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.


Τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Ρωσίας κ. Μιχαήλ Σάββα, τους Βουλευτές Ευβοίας κ. Αικατερίνη Περλεπέ και κ. Σίμο Κεδίκογλου, το Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Δημήτριο Βουρδάνο, τους εκπροσώπους – Αξιωματικούς της Σχολής Πεζικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμνεικού Σώματος.


 


Ευχαριστούμε το προσωπικό και τα στελέχη των Υπηρεσιών και των Φορέων με τα οποία  συνεργαστήκαμε και προσέφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις:


·         Το Ευαγές Ίδρυμα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ιδιαίτερα το Μητροπολίτη μας Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Βερνέζο για την συνεργασία και την αμέριστη βοήθειά τους.


·         Την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, την Τροχαία Χαλκίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου


·         Τη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας


·         Το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου


·         Το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  τους εθελοντές Σαμαρείτες


·         Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου


·         Την Δνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας


·         Την ΔΕΗ Λίμνης


·         Το ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας


·         Τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Ν. Ευβοίας


·         Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλκίδας


·         Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως


·         Τους εργαζόμενους  του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας


·         Τους Δημοσιογράφους και τα  ΜΜΕ που κάλυψαν ειδησεογραφικά τις εκδηλώσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …